Carne De Vită Marmorată: steak Tomahawk

Carne De Vită Marmorată: steak Tomahawk

Friptura (steak) Tomahawk este o bucată de carne mare și foarte suculentă pentru gurnamzii înrăiți. Își poartă numele datorită tăieturii exclusive Rib Eye de pe un os lung, care ar semănă cu mânerul unui topor de luptă Indian tomahawk. Se deosebește de celelalte prin osul puțin alungit și grosimea cărnii, care este de 2 – 3 ori mai groasă ca cea obișnuită.

Pentru acest steak este aleasă carnea cu cel mai înnalt grad de marmură Tomahawk Marmura se determină după, aspectul cărnii: ar trebui să existe un număr mare de straturi de grăsime pe ea, care să adauge suculență și finețe cărnii la gătit.

Cum să alegi un steak Tomahawk de calitate

Un steak de calitate se obține din carne de vită, cel mai des acesta este de pe spatele animalului deoarece acolo sunt categorii de mușchi care se mișcă cel mai puțin. Atunci când alegeți carne pentru steak, acordați atenție următoarelor caracteristici:

  • Culoarea cărnii. Carnea de vită proaspătă va avea o culoare roșie -maronie, iar congelată — roz, asemănătoare culorii cărnii de porc.
  • Prezența și urma straturilor de grăsime. Pentru ca steakul să fie mai suculent,este nevoie de o anumită cantitate de straturi de grăsime prezentă pe carne. Culoarea acestora ar trebui să fie alb, galbenul este un semn că animalul era bătrân, ceea ce înseamnă că friptura (steak) va fi mai dură.
  • Perioada de maturare a cărnii. Pentru o friptură (steak)Tomahawk, o maturare de 14-21 de zile este considerată ideală. Când apăsați ușor pe carne ar trebui să lăsați urme pe ea, atunci puteți fi siguri că maturarea a avut loc în conformitate cu toate normele.

Pentru a obține bucate din carne pe măsura așteptării, cumpărați doar de la furnizori de încredere. Comandați steak Tomahawk de la compania Dismarket și cu siguranță nu veți regreta.

Rețetă Delicioasă de Friptură (steak) Tomahawk

Nu este dificil să gătești un steak de vită. Pentru aceasta, va fi nevoie să marinați bine carnea și să nu exagerați cu focul. Pentru a dezvălui adevăratul gust al fripturii Tomahawk și pentru a transmite pe deplin aroma sa incredibilă, vă sugerăm să gătiți carne conform acestei rețete.
Scoateți carnea din frigider cu o oră înnainte de a fi gătită. Uscați-o cu șervețele. Acum Puteți începe să gătiți marinada. Pentru marinadă folosiți:

  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Frecați steak – ul cu un amestec din aceste ingrediente și lăsați să se înmoaie puțin în ulei. Pregătiți un grătar, sau încălziți o tigaie. La foc mare, prăjiți carnea pe fiecare parte timp de 2 minute. După aceea, acoperiți cu un capac sau folie și gătiți încă 5-10 minute, în funcție de gradul de prăjire pe care doriți să îl obțineți. De asemenea, puteți zdrobi câțiva căței de usturoi și îi puteți pune deasupra cărnii atunci când gătiți.

Bucătarii recomandă gradul de prăjire mediu pentru friptura (steak) Tomahawk. Puteți controla temperatura cu un termometru special de gătit. În interiorul cărnii, ar trebui să fie aproximativ 50-55C. lăsați friptura sub capac timp de 10 minute și poate fi servită la masă și savurată. Omare savoare este și sosul barbeque.

Gust fin de nuci, carne suculentă și aromă incredibilă — friptura (steak) ta perfectă de Tomahawk este gata!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *