Sosul de soia Kikkoman este temelia bucătăriei orientale
Sosurile ocupă un loc de vîrf în cultura gastronomică mondială, ele dezvăluie gustul bucatelor sau să îl completeze cu finețe. În fiecare bucătărie a lumii, prin ingredientele sosului se reflectă tradițiile oamenilor și preferințele lor gastronomice. Obținerea unui sos este un proces creativ care nu necesită doar abilitățile și experiența bucătarilor, ci și intuiție gastronomică.
Există un număr impunător de sosuri care sunt utilizate zilnic în pregătirea bucatelor din diverse bucătării ale lumii. Sosul de soia este considerat a fi adevărata stea a bucătăriei orientale.
Secretele succesului sosului de soia Kikkoman
Compania Kikkoman își onorează tradițiile de sute de ani și produce sosul de soia conform unei vechi rețete japoneze. Rețeta clasică a sosului de soia Kikkoman este una simplă, demonstrînd respectarea tradițiilor. Doar 4 ingrediente sunt folosite în prepararea sosului:
- apă;
- soia;
- soia;
- grâu;
- sare.
După amestecarea tuturor ingredientelor, sosul este supus unui proces natural de fermentare care durează câteva luni. Toate acestea fac sosul de soia japonez cu gust unic să fie atît de popular. Astăzi Compania Kikkoman este un lider recunoscut în producerea sosului de soia la nivel mondial.
Cum se folosește sosul de soia la gătit?
Particularitățile sosului de la compania japoneză Kikkoman este că oferă bucatelor un gust rafinat , păstrînd în acelaș timp calitățile gustative de bază. Este folosit în mod intens de gurmanzi, iubitorii de bucătărie orientală, oamenii care duc un stil de viață sănătos și vegetarienii. Datorită utilizării boabelor de soia în rețetă, există o cantitate suficientă de proteine în sos și practic nu există grăsimi și colesterol. În urma fermentației naturale a ingridientelor, sosul are un gust sărat și poate înlocui sarea în mâncărurile dietetice.
Acest sos este absolut universal și se armonizează bine cu carnea, peștele și fructele de mare, legumele, orezul, supele.
Cele mai dese întrebuințări ale sosului de soia:
- Servirea la sushi și rulouri.
- Sos de salată. Sosul se îmbină foarte bine cu legumele, dezvăluind gustul lor.
- Felurile de mâncare din carne. Sosul este folosit pentru a crea marinade și pentru a da cărnii un gust deosebit.
- Sosul de soia gătit natural este folosit și pentru prepararea supelor. De exemplu, este prezent în rețeta de supă clasică de ramen, supă miso, supă de legume japoneze Kantin-dziru, bulion de alge marine etc.
Sos de soia Kikkoman în magazinul online Dismarket
În magazinul nostru online Dismarket puteți cumpăra sosul de soia original Kikkoman la un preț accesibil, care va fi un supliment excelent pentru o varietate de bucate.
Inițial, după producere, sosul este de o culoare maro-roșiatică, iar după deschiderea sticlei, datorită contactului cu oxigenul, culoarea sa se schimbă într-una mai închisă.
Vă recomandăm să păstrați sosul de soia la o temperatură cuprinsă între 1 și 25 C într-un loc uscat și întunecat. După deschidere, sosul trebuie păstrat la frigider pentru a-și păstra gustul.
Lasă un răspuns