Ciocolata caldă este băutura perfectă pentru iarnă
Este dificil să ne imaginăm o băutură mai potrivită pentru sezonul rece, care ar fi la fel de iubită atât de adulți, cât și de copii. Desigur, este ciocolată caldă. Când vorbim despre această băutură, ne imaginăm imediat o porție de plăcere și bună dispoziție totul doar într-o ceașcă.
Poate fi băut ca o băutură simplă sau decorat cu marshmallows, presărat cu scorțișoară sau alte condimente. Ciocolata caldă, cu siguranță, va ridica starea de spirit, va satisface foamea si va satura corpul cu micro-elemente utile. Astfel, studiile au arătat că ciocolata conține antioxidanți puternici, vitamine B, riboflavină, tiamină și vitamina E solubilă în grăsimi,de asemenea, minerale utile precum calciu, magneziu, potasiu, fier și fosfor se găsesc în formula ciocolatei calde.
Istoria ciocolatei
Băutura de ciocolată a apărut chiar înainte ca omenirea să știe despre ceai și cafea. Deci, se știe că ciocolata a fost făcută din boabe de cacao. Prima mențiune a acestora a fost înregistrată în 770 Î.HR. pe una dintre pânzele găsite. O băutură specială a fost preparată din boabe de cacao, care, desigur, nu are nimic de-a face cu o băutură modernă, ci a fost prototipul ei. A fost folosit exclusiv de șamani, războinici și oameni din înalta societate.
Europa a aflat pentru prima dată despre ciocolată în secolul al XVI-lea, când a fost adusă în Spania de generalul Cortes. Și a gustat această băutură divină la banchetul aztecilor. Aceste triburi au pregătit ciocolată adăugând vanilie, ardei iute și alte condimente și au considerat băutura o sursă de putere și înțelepciune.
În Spania, rețeta pentru prepararea ciocolatei a fost păstrată strict secretă. A fost pregătită de călugări, care după un timp au modificat ușor rețeta, adăugând miere și lapte, abandonând ardeiul iute. În plus, pentru a îmbunătăți solubilitatea boabelor de cacao, au decis să le încălzească și atunci a apărut ciocolata caldă, cât mai asemănătoare cu o băutură modernă.
Recomandări pentru prepararea ciocolatei calde
Luați întotdeauna numai ciocolată sau pudră de cacao de cea mai înaltă calitate. Nu trebuie să conțină conservanți, agenți de îngroșare, coloranți. În versiunea clasică, ciocolata caldă se face cu lapte, cu toate acestea, poate fi înlocuită cu apă, astfel încât băutura va avea un conținut caloric mai mic.
Ciocolata este perfect combinată cu condimente și condimente: scorțișoară, vanilie, nucșoară, cardamom, precum și coniac, lichior, frișcă.
Înainte de a mărunți ciocolata pentru topire, o puteți pune la frigider pentru un timp scurt. Este mai bine să nu aduceți ciocolata la fierbere activă, deoarece calitățile gustului se schimbă în acest fel. Trebuie să fiți atenți să o scoateți de la foc înainte ca băutura să fiarbă.
Rețete pentru prepararea ciocolatei calde
Vă oferim 5 rețete simple și rapide pe baza cărora puteți prepara ciocolată caldă pentru fiecare gust, atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Ciocolată caldă pentru copii
Aceasta nu este chiar o rețetă, ci recomandări pentru utilizarea pudrei de cacao. Copilul îl poate găti singur, cunoscând regulile de comportament cu lichide fierbinți.
- Pudră de cacao -1 lingură.l.
- Lapte cald sau fierbinte-180 ml
- Miere-2 lingurițe. (sau zahăr după gust)
Combinați toate ingredientele și amestecați bine. Puteți decora cu marshmallows.
Ciocolată caldă cu frișcă
O băutură delicioasă și atractivă din punct de vedere estetic, care vă va încălzi în sezonul rece și vă va oferi o porție de endorfine. Poate deveni un substituient al deserturilor.
- Ciocolată neagră – 40 g
- Lapte – 400 ml
- Zahăr-2 lingurițe
- Vanilină-1pic.
- Frisca-2 linguri.l.
Rupeți tableta de ciocolată în bucăți, puneți-o într-o cratiță și turnați laptele. Se încălzește și se amestecă până când ciocolata se dizolvă complet. Adăugați zahăr și vanilie. Se toarnă băutura într-o cană sau pahar și se ornează cu frișcă deasupra.
Ciocolată caldă braziliană
Această opțiune este pentru cei cărora le place atât cafeaua, cât și ciocolata. Se dovedește o băutură puternică, bogată, cu un gust amar.
- Ciocolată neagră – 50 g
- Apă fierbinte – 100 ml
- Lapte-200 ml
- Cafea tare-25 ml
- Zahăr-40 g
Fierbeți apa și topiți cantitatea potrivită de ciocolată în ea. Se amestecă până se dizolvă toată ciocolata. Se fierbe laptele și se amestecă cu ciocolata topită. Adăugați zahăr și cafea preparată, amestecați până când totul se omogenizează.
Ciocolată caldă mexicană
O băutură cu condimente pentru cei cărora le plac notele interesante și, de asemenea, doresc să se bucure de o aromă picantă incredibilă.
- Ciocolată-40 g
- Lapte – 400 ml
- Extract de vanilie lichid-1 lingura. l.
- Batoane de scorțișoară-3 buc .
Topiți ciocolata într-o cratiță, turnând treptat lapte în ea. O tabletă de ciocolată poate fi înlocuită cu pudră de cacao de înaltă calitate. După ce amestecul a devenit omogen și ciocolata s-a topit, adăugați extractul de vanilie și aruncați un băț de scorțișoară în cratiță. Amestecând constant, aduceți la fierbere, opriți focul și lăsați-l să fiarbă 3-4 minute.
Ciocolată caldă belgiană
O rețetă pentru un adevărat dinte dulce, o versiune clasică europeană a băuturii tale preferate.
- Ciocolată neagră – 200 g
- Ciocolată cu lapte – 100 g
- Lapte – 1 litru
- Scortisoara macinata-1ling
- Sare
Se toarnă laptele în cratiță și se adaugă ciocolata mărunțită în bucăți. Este necesar să se amestece până când ciocolata este complet dizolvată. Adăugați scorțișoară și sare. Se amestecă bine și se toarnă în cupe
Puteți încerca să gătiți toate aceste rețete și să determinați care dintre ele va fi cel mai pe gustul dvs. În magazinul nostru online dismarket.md vă oferim numai ciocolată și pudră de cacao de înaltă calitate de la marca italiană de produse de cofetărie ICAM.
În catalogul nostru veți găsi ciocolată în picături, ciocolată caldă în pulbere, bile de ciocolată, pudră de cacao și alte produse ale celebrului brand.
Lasă un răspuns