Blog

Proteina pentru sportivi: beneficii și rețete

Proteinele sunt componente structurale esențiale ale tuturor celulelor și țesuturilor organismului. Acestea joacă un rol cheie în funcționarea organismului, participând la numeroase procese biochimice, cum ar fi formarea țesutului muscular, metabolismul, funcționarea sistemului imunitar și menținerea sănătății oaselor. Beneficiile proteinelor pentru sănătate Proteinele sunt compuse din aminoacizi, care servesc drept blocuri de construcție pentru crearea și refacerea țesuturilor. În organism, acestea sunt necesare pentru: reglarea schimbului metabolic, menținerea funcției optime a organelor și sistemelor, reglarea nivelului hormonilor, întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Consumul unei...

Read more...

Darurile toamnei: 5 rețete de supe din dovleac de la bucătarul-șef

Toamna este un timp minunat al anului, când pe tejghelele piețelor și în supermarketuri apar diverse legume sezoniere colorate. Una dintre cele mai populare și simbolice legume ale toamnei este dovleacul. Acesta este o plantă multifuncțională, care poate fi utilizată atât pentru prepararea unor mâncăruri delicioase, cât și pentru decorarea casei. Culoarea portocalie strălucitoare o face un element minunat de decor pentru sărbătorile de toamnă, cum ar fi Haloween și Ziua Recunoștinței. Cu toate acestea, dovleacul nu este doar pentru decorare. Din...

Read more...

Chiflele vaporoase bao – vedetele mâncării stradale asiatice

Chiflele asiatice bao sunt de asemenea cunoscute ca baozi sau bao, sunt preparate la aburi și au o textură gingașă și vaporoasă. Chiflele vao au câștigat popularitate nu doar în țara lor de origine, ci și în afara Asiei, datorită gustului lor și universalității. Acestea pot fi o gustare perfectă sau un fel principal de mâncare. De asemenea, bao au devenit o opțiune universală în cultura mâncării stradale, deoarece le puteți achiziționa în cafenele de stradă și la camionetele cu mâncare. În...

Read more...

Creveți: de la ocean la masa ta

Creveții sunt fructe de mare gustoase și nutritive, populare în bucătăriile din întreaga lume. Acestea reprezintă o excelentă sursă de proteine, minerale și vitamine, având, de asemenea, un conținut scăzut de grăsimi. Crevetele conțin acizi grași polinesaturați omega-3, proteine ​​de înaltă calitate, fosfor și sodiu, de aceea este benefic să îi includem în dieta noastră. Creveții pot avea diferite dimensiuni și specii, iar prepararea lor poate fi atât un proces simplu și elementar, cât și un proces creativ și complex. Aceste crustacee...

Read more...

Bruschetta pentru fourchette: idei și rețete

Bruschetta este un aperitiv perfect pentru orice sărbătoare și pentru fiecare zi. Se prepară ușor și rapid, nu necesită ingrediente speciale, este delicioasă și arată frumos. Este o soluție excelentă pentru orice fourchette, picnic sau masă festivă, precum și atunci când trebuie să gătiți ceva rapid și să vă hrăniți oaspeții. Originea bruschettei este Italia. Femeile din familii sărace italiene foloseau resturile de mâncare pentru a le folosi ca umplutură pentru pâinea prăjită, pe care o serveau la masă pentru a...

Read more...

Deserturi gustoase din făină de orez: 8 rețete simple

Mâncarea sănătoasă presupune înlocuirea unor ingrediente obișnuite pentru noi. Astfel, în rețetele de copturi și deserturi tot mai des în loc de făina de grâu simple puteți întâlni făina de orez. În afară de aceasta, făina de orez este un ingredient des întâlnit pentru bucătăria asiatică. Deoarece noi ne specializăm anume în ingredientele pentru această bucătărie, în catalogul nostru puteți cumpăra făină de orez calitativă Cock Brand. Haideți să facem cunoștință mai îndeaproape cu acest ingredient și vom afla de ce dieteticienii...

Read more...