TOP-5 CELE MAI BUNE SALATE CU TON
Tonul conservat este o modalitate ușoară și comodă nu doar de a crește cantitatea de fructe de mare în dieta dvs., ci și de a diversifica gusturile bucatelor obișnuite. Chiar și ă conservat, tonul își păstrează în continuare o parte din proprietățile sale benefice.
Cu toate acestea, dacă puteți achiziționa fileul de ton și îl puteți prepara, va fi la fel de bun.
Am pregătit pentru dvs. o selecție din cinci cele mai bune salate cu ton de la bucătarul-șef Evghenii Klopotenko. Le puteți pregăti foarte repede, iar gustul va fi la nivelul unui fel de mâncare de restaurant. Și desigur, nu folosim maioneză din magazin în aceste salate: toate ingredientele sunt cât se poate de naturale și sănătoase.
Rețeta nr. 1. SALATĂ CU TON, RUCCOLA ȘI ROȘII CHERRY
Această salată este o alegere excelentă pentru cină sau prânz. Este o combinație a celor mai bune aspecte ale ambelor lumi: al gustului și beneficiile pentru sănătate. În salata cu ton, ruccola și roșii cherry, ruccola servește ca bază pentru salată, evidențiind gustul bogat al tonului și totodată reprezintă o sursă de vitamine C, A, K, E, precum și de acid folic, magneziu și fier. Ouăle și tonul sunt surse de proteină și vitamina D. În plus, o astfel de salată arată foarte frumos, deci vă recomandăm să o încercați cel puțin o dată.
INGREDIENTE
125 g ruccola
2 ouă
80 g bucăți de ton conservat (aproximativ ½ borcan)
3 linguri de ulei de măsline
Sucul a ¼ lămâie (2 linguri)
6 roșii cherry
Fierbeți două ouă tari, timp de 8 minute după ce apa a clocotit.
Dacă ruccola nu este de la magazin, clătiți-o și uscați-o cu un prosop de hârtie. Dacă este deja într-un ambalaj de la magazin, verdețurile sunt deja spălate. Puneți ruccola într-un bol de salată sau în două porții individuale.
Scurgeți lichidul din ton, zdrobiți-l ușor și așezați 80 de grame în bolul cu ruccola. Tăiați 6 roșii cherry în jumătate, iar ouăle în 4 părți. Adăugați-le în salată.
Turnați sucul a ¼ lămâie și 3 linguri de ulei vegetal. Amestecați și serviți.
Rețeta nr. 2. SALATĂ CU TON ȘI CARTOFI
Această salată poate fi atât o cină completă în zilele obișnuite, cât și poate împodobi masa festivă înainte de sosirea oaspeților. Salata cu ton și cartofi nu este doar sățioasă și delicioasă, ci și foarte sănătoasă. După cum am aflat anterior, tonul este o sursă excelentă de proteine și vitamina D, iar mazărea verde și pătrunjelul vor furniza vitaminele A, C, E în salată. Sosul natural aioli va uni toate ingredientele într-un fel de mâncare rafinat.
INGREDIENTE
3 cartofi
1 borcan de ton în sos propriu
100 g mazăre verde
Verdeață, pătrunjel după gust
Sale după gust
Piper negru proaspăt măcinat după gust
Pentru sosul aioli:
2 căței de usturoi
1 linguriță de muștar
2 gălbenușuri
2 boaghe de sare
Suc a ½ lămâie
100 ml ulei de măsline
Pregătiți toate ingredientele pentru prepararea unei salate delicioase de cartofi cu ton în suc propriu. Dacă veți folosi mazărea verde congelată, scoateți-o în prealabil din congelator și puneți-o în frigider sau puneți mazărea într-un pachet ermetic și turnați apă caldă peste el într-un bol.
Spălați 3 cartofi și fierbeți-i în apa ușor sărată, fără a-i curăța de coajă. A durat aproximativ 20 de minute pentru mine. Aici, cel mai important este să nu fierbeți prea mult cartofii, astfel încât să nu se dezintegreze în timpul tăierii. Lăsați cartofii fierți să se răcească, apoi curățați-i și tăiați-i în cuburi mari.
Spălați bine pătrunjelul și tocați-l fin. Puneți cartofii tăiați, pătrunjelul și 100 de grame de mazăre verde într-un bol mare.
Deschideți borcanul de ton în suc propriu și scurgeți-i lichidul. Adăugați tonul în bolul cu cartofi și mazăre, presărați puțină sare și amestecați
Apoi, vom pregăti sosul aioli. Pentru asta, într-o piuliță, amestecați 2 căței de usturoi tocați și 2 boaghe de sare. Zdrobiți și adăugați 2 gălbenușuri, amestecați cu pisălogul. Apoi adăugați 1 linguriță de muștar și amestecați din nou. Turnați treptat 100 ml de ulei de măsline, amestecând constant. La sfârșit, adăugați zeama de lămâie și bateți cu pisălogul până obțineți o consistență dorită. În loc de mojar, puteți utiliza și un malaxor.
Turnați sosul aioli peste salată, amestecați și presărați deasupra piper negru proaspăt măcinat.
Rețeta nr. 3. SALATĂ MIMOZĂ CU TON ȘI PESMEȚI DE PANIFICAȚIE
Mulți oameni nu agreează numele „mimoza” din cauza asocierilor cu salatele de Crăciun, îmbibate în maioneză de la magazin. Dar nu vă temeți, această mimoză va fi pregătită fără pic de maioneză! Rețeta a fost revizuită complet, de la ingrediente până la servire. Mimoza cu ton și pesmeți de panificație este nu doar o mâncare delicioasă, ci și sănătoasă, deoarece conține o cantitate mare de proteine din ton și ouă.
INGREDIENTE
2-3 cartofi mari
2 ouă
1 morcov
150 g ton conservat (în sos propriu)
1 ceapă mică
1 linguri de pesmeți de panificație
3 linguri de ulei de măsline sau floarea-soarelui
2 crenguțe de fenicul (puteți înlocui cu mărar)
Sare și piper după gust
Înainte de toate, preîncălziți rola la 180 de grade Celsius. Luați morcovii și 2 cartofi, spălați-i bine, uscați-i cu un prosop de hârtie, înfășurați-i în staniol și puneți-i la copt timp de 30-40 de minute la temperatura de 180 de grade. După ce sunt gata, lăsați legumele să se răcească puțin, apoi curățați-le. Dați morcovul pe o răzătoare mare, iar cartofii tăiați-i în bucăți mari.
Ceapa trebuie tăiată în semicercuri și turnată cu apă clocotită, pentru a-i reduce din gust.
Apoi, luați 2 ouă și fierbeți-le timp de patru minute, apoi răciți-le în apă rece.
Începeți să gătiți salata. Luați o farfurie și așezați cartofii tăiați, morcovul ras, ceapa în semicercuri, deschideți borcanul de ton și așezați bucățile de pește. Apoi, rupeți cu mâinile 2 fire de fenicul sau adăugați mărar în salată. Curățați cele 2 ouă, tăiați-le în 4 părți și adăugați-le și ele.
Acum, adăugați sare și piper după gust, și, de asemenea, adăugați 2 linguri mari de pesmeți de panificație. Turnați 3 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui peste salată.
Rețeta nr. 4. MIMOZĂ CU TON ȘI OUĂ DE PREPELIȚĂ
Aceasta este încă o versiune a salatei franceze clasice „Mimoza”. Promitem că nu are nici o legătură cu coșmarul de maioneză de Revelion. În general, în rețeta originală, mimoza reprezintă ouă umplute cu pește, care (pentru că se aseamănă cu florile de mimoză) sunt presărate cu gălbenuș ras deasupra. Evgheni Klopotenko a decis să se abată de la rețeta clasică și să creeze o salată simplă, gustoasă și sănătoasă. Va arăta foarte bine pe masa de sărbătoare, și nu, nu doar de Revelion.
INGREDIENTE
Morcov
Cartof
Ton conservat
Pătrunjel
Pesmeți albi
Ouă de prepeliță
Ceapă marinată
Învelim morcovul și cartofii în staniol și îi coacem în cuptor până când sunt gata.
Puneți ouăle de prepeliță în apă clocotită și fierbeți-le timp de 2 minute. Dacă utilizați ouă de găină, fierbeți-le timp de 4 minute și, după ce le scoateți, puneți-le imediat în apă rece timp de 15 minute pentru a le curăța mai ușor. Ouăle trebuie să fie moi, iar gălbenușul lichid.
Amestecați pesmetul cu verdeață și mixați până obțineți o consistență omogenă în malaxor. Zdrobiți cartofii și morcovii cu degetele în mod neglijent, așezați-i ca bază și sărați.
Peste cartofi și morcovi așezați câteva ouă de prepeliță sau unul de găină. Deasupra așezați ceapa marinată.
Așezați un strat de ton conservat deasupra. Dacă considerați că nu este suficient lichid, adăugați câteva linguri de marinată de ton sau câteva linguri de ulei vegetal. Presărați cu pesmet.
Rețeta nr. 5. SALATĂ CU TON, AVOCADO ȘI TĂIȚEI JAPONEZI
Și la final puțin exotism, așa cum ne place. Bucătăria japoneză a devenit de mult parte a vieții noastre, iar bucatele sale au devenit printre cele mai iubite. Vă propunem să vă bucurați și să pregătiți o salată cu ton, avocado și tăiței japonezi. Această salată reprezintă, din nou, o combinație de gust, frumusețe și beneficii. Cu acest fel de mâncare nu numai că vă puteți ridica starea de spirit, dar și vă veți impresiona oaspeții.
INGREDIENTE
Pentru salată:
100 g tăiței japonezi de grâu sau hrișcă
150 g ton conservat (bucăți în suc propriu)
1 avocado copt
100 g mazăre verde congelată sau proaspătă
4 fire de ceapă verde
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de semințe de dovleac
Sare după gust
Pentru sos:
50 g de maioneză de casă
Suc și coajă a jumătate de lămâie
½ linguriță de pulbere de wasabi
Luați 100 g de tăiței japonezi din grâu sau hrișcă și fierbeți-i conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apa ușor sărată, apoi clătiți-i cu apă rece și adăugați 1 lingură de ulei de măsline.
Curățați avocado: tăiați-l în jumătate, îndepărtați sâmburii și scoateți pulpa cu o lingură. Tăiați pulpa în bucăți mari. De asemenea, puteți să tăiați avocado în coajă și apoi să scoateți pulpa cu o lingură.
Deschideți borcanul cu ton și scurgeți sucul. Alegeți tonul conservat în bucăți, așa el arată mai frumos când este servit.
Pregătiți maioneza de casă după rețeta mea. Mai sus este un link către două rețete. Luați cantitatea necesară de sos, adăugați coaja și zeama de la jumătate de lămâie, precum și ½ linguriță de pulbere de wasabi și amestecați bine.
Începeți să pregătiți salata: amestecați tăițeii japonezi într-un bol cu 100 g de mazăre verde, 4 fire de ceapă verde tocate fin, avocado și bucăți de ton. Amestecați și adăugați semințele de dovleac, apoi condimentați cu sos din wasabi și maioneză.
Lasă un răspuns