Blog

Mâncăruri festive din carne de rață: rața «Marget» și rața confitatăată

În bucătăria franceză, carnea de rață a fost întotdeauna apreciată, motiv pentru care nu este surprinzător că două astfel de mâncăruri rafinate precum rața «Marget» și rața confitatăată au fost inventate anume în Franța. Vă vom povesti mai detaliat despre fiecare fel de mâncare și vă vom învăța cum să gătiți corect rața confitatăată și rața «Marget» pentru sărbători, pentru a impresiona oaspeții. Rața «Marget»: ce fel de mâncare este și secretele pregătirii sale Rața «Marget» este un fel clasic de mâncare franceză,...

Read more...

Foie gras: cum să preparăm delicatesă franțuzească

Francezii nu concep nici o sărbătoare fără foie gras. Anume această delicatesă provoacă extazul gurmanzilor în întreaga lume. Produsul a câștigat această reputație datorită gustului său bogat și texturii rafinate. Dacă credeți că foie gras poate fi achiziționat doar în restaurante scumpe, vă înșelați. În magazinul nostru online Dismarket puteți comanda foie gras și îl puteți pregăti de sine stătător. Aveți încredere în noi. Urmând sfaturile noastre, veți reuși să vă descurcați cu această sarcină. Ce este foie gras? Foie gras, care în...

Read more...

Tentaculele de caracatiță: rețete și idei interesante

Iubitorii de fructe de mare știu cât de delicioase pot fi preparatele cu caracatiță. Deosebit de valoroase sunt tentaculele de caracatiță, pe care le puteți găti destul de ușor și servi la masă. Fiecare tentacul conține o cantitate uimitoare de colagen, ceea ce îi conferă o textură moale și delicată la prelucrarea corespunzătoare. Vom oferi câteva sfaturi despre pregătirea tentaculelor de caracatiță, iar informații mai detaliate despre curățarea și gătirea caracatiței le puteți găsi în articolul nostru anterior de pe site. Cum...

Read more...

TOP-5 CELE MAI BUNE SALATE CU TON

Tonul conservat este o modalitate ușoară și comodă nu doar de a crește cantitatea de fructe de mare în dieta dvs., ci și de a diversifica gusturile bucatelor obișnuite. Chiar și ă conservat, tonul își păstrează în continuare o parte din proprietățile sale benefice. Cu toate acestea, dacă puteți achiziționa fileul de ton și îl puteți prepara, va fi la fel de bun. Am pregătit pentru dvs. o selecție din cinci cele mai bune salate cu ton de la bucătarul-șef Evghenii Klopotenko....

Read more...

Carne de crab de zăpadă: delicatesă gingașă pe masa dvs.

Crabul de zăpadă (Chionoecetes opilio), cunoscut și sub numele de crab Strigun, care trăiește în apele reci ale emisferei nordice, a devenit o adevărată delicatesă în gastronomia mondială. Carnea sa, incredibil de delicată și gustoasă, a cucerit inimile gurmanzilor și a devenit o parte indispensabilă a multor preparate. În plus, carnea de crab de zăpadă poate fi folosită ca fel principal, gustare sau snack.Pescuitul crabului de zăpadă are loc în perioada toamnă-iarnă, strict în cantități limitate, pentru a proteja populația acestor...

Read more...

Ce avem pentru cină? Produsele și preparatele ideale pentru o cină sănătoasă

În lumea modernă, plină de stres și ritm rapid de viață, grija față de sănătate devine din ce în ce mai importantă. Unul dintre aspectele cele mai importante ale menținerii sănătății este alimentația corectă. O alimentație sănătoasă nu numai că furnizează organismului nostru substanțele nutritive necesare, ci și joacă și un rol cheie în prevenirea multor boli. O dietă corect echilibrată furnizează organismului energia necesară pentru sarcinile zilnice. Fructele, legumele, cerealele, proteinele și grăsimile sănătoase ar trebui să constituie baza regimului...

Read more...