Rețete simple de creveți

Rețete simple de creveți

Creveții sunt unul dintre cele mai preferate ingrediente din bucătăria oricărei gospodine. Mâncărurile cu creveți sunt întotdeauna o idee grozavă atunci când trebuie să gătești ceva delicios, satisfăcător, sănătos și rapid, mai ales când oaspeții sunt la prag și nu mai este timp pentru rețete fanteziste.
Desigur, creveții pot fi pur și simplu fierți sau prăjiți cu usturoi într-o tigaie. Un articol despre aceste opțiuni este deja pe site-ul nostru și puteți afla toate secretele gătitului creveților delicioși. Și acum vă oferim 5 feluri de mâncare simple, dar incredibil de delicioase, ale căror preparare vă va lua un timp minim și vă veți putea surprinde familia sau oaspeții cu gusturi neobișnuite.

Reteta 1. Taquitos cu creveti si porumb

Taquitos sunt pâine plate mici, ca tacos, cu toppinguri și sosuri. Popular în bucătăria mexicană.

Pentru gătit avem nevoie de:

  • porumb proaspăt sau un borcan de porumb conservat
  • 12 lipie mici (tortilla, taco)
  • 500 g de creveți
  • 1 avocado
  • 120 g ardei iute verde
  • 200 g brânză
  • ierburi proaspete (pătrunjel,coriandru, ceapă verde etc.)
  • ceapă
  • condimente: sare, piper, chili măcinat
  • ulei de măsline

Prăjiți boabele de porumb într-o tigaie preîncălzită fără ulei timp de 2-3 minute. Turnați-le într-un castron.

Se toarnă puțin ulei de măsline în tigaie și se prăjește ceapa tocată mărunt până se rumenesc. Adăugați creveții curățați, ardeiul iute verde tocat și toate condimentele. Gatiti aproximativ 5 minute pana cand crevetii sunt gata.

Tăiați verdeața și adăugați-le în tigaie. Gatiti inca 1 minut.

Decoojiți avocado și tăiați-l cubulețe mici. Amestecați porumbul, creveții prăjiți și avocado într-un castron.
Serviți takitos gata preparate cu smântână, salsa sau orice alt sos.

Rețetă 2. Creveți cu brînză

Acesta este un aperitiv uimitor de delicios de creveți, care poate fi servit ca sos de baie și înmuiat în felii prăjite de pâine sau biscuiți sărați.

Lista ingredientelor:

  • 450 g de creveți (potrivite atât  Vannamey, cât și tigru)
  • 220 g de brânză cream
  • 1 bucată de mozzarella rasă
  • Ceașcă parmezan ras
  • 1 cană smântână
  • Maioneză
  • 4 linguri pesmet
  • Unt
  • 6 căței de usturoi
  • Cupa de vin alb
  • frunze de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță suc de lămâie

Pentru început, bateți crema de brânză, mozzarella, parmezan, smântână, maioneză și 2 linguri de pesmet cu un mixer. Se adaugă sare în amestecul rezultat și se pune la frigider.

Decojiți creveții din scoici, cozi, vene intestinale și tăiați fructele de mare în bucăți mici. Topiți untul într-o tigaie, adăugați creveți, usturoi tăiat în bucăți, sare. Se prăjesc 2 minute, până când creveții încep să devină roz. Adăugați vinul, aduceți amestecul la fierbere și gătiți încă două minute. Lăsați creveții să se răcească.

Se amestecă pătrunjelul, pesmetul Rămas, 1 lingură de unt topit, sare și coaja de lămâie.

Combinați sosul de brânză din frigider cu creveții și puneți totul într-un vas adânc de copt. Presărați vasul cu un amestec de pesmet și pătrunjel deasupra. Coaceți timp de 15 minute în cuptor la 190 C. porniți modul grill și coaceți până se rumenesc încă câteva minute. Serviți aperitivul fierbinte.

Rețetă 3. Cuscus cu pesto de creveți și busuioc

Această rețetă este simplă și nu necesită mult timp pentru a găti. În doar 10 minute puteți pregăti un prânz sau o cină completă și vă puteți trata familia cu un fel de mâncare aromată și sănătoasă.

Pentru a face aceste bucate, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g cuscus
  • 450 g creveți cruzi congelați
  • Ceașcă parmezan ras
  • Ceașcă de nuci tocate
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • Supă de pui
  • Frunze de busuioc
  • Pătrunjel
  • Ulei de măsline
  • Suc de lămâie

În vasul unui blender sau robot de bucătărie, combinați busuiocul, usturoiul, parmezanul și nucile. Se toarnă treptat uleiul de măsline. Se adaugă sare și piper după gust.

Într-o cratiță, fierbeți 2 căni de apă, adăugați sare. Se ia de pe foc și se toarnă cuscusul și se acoperă cu un capac. Lăsați-l să se fierbe 5 minute. În acest moment, începeți să gătiți creveți.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie. Se prăjește usturoiul tocat, se adaugă bulionul și sucul de 1 lămâie. Când amestecul începe să fiarbă, adăugați creveții curățați de coji și cozi. Se amestecă și se gătește 3-4 minute. Scoateți tigaia de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat. Amestecați cuscusul cu pesto și puneți creveții deasupra. Bucatele sunt gata!

Rețetă 4. Salată  California

O salată proaspătă, apetisantă și echilibrată vă va mulțumi nu numai papilele gustative, ci va oferi și plăcere estetică.

Pentru salată veți avea nevoie (pentru 4 porții):

  • 2 avocado
  • 2 grapefruit
  • 8 buc. Creveți
  • frunze de salată
  • oțet balsamic
  • 4 linguri maioneză
  • sare de Himalaya
  • piper negru măcinat
  • 4 lingurițe coniac
  • ardei iute

Prăjiți creveții decojiți într-o tigaie cu ulei de măsline și coniac timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Împărțiți grapefruitul în felii și tăiați fiecare în 3 bucăți. Stoarceți sucul de grapefruit într-un recipient separat. Curățați avocado și îndepărtați pulpa.

Se amestecă maioneza cu sucul de grapefruit și se amestecă sosul. Se amestecă toate ingredientele într-un bol adânc de salată, adăugând frunze de salată rupte în bucăți și ardei iute tocat după gust. Se presară cu sare himalayană, se toarnă maioneză și oțet balsamic.

Rețetă 5. Creveți în becon

Cea mai simplă rețetă de creveți la care vă puteți gândi. Rețeta necesită  doar  curățarea creveților și chiar și o persoană cu experiență culinară zero o poate găti.

Ingrediente:
Creveți – 10 bucăți

Fâșii de becon – 10 bucăți

Curățați creveții tigru de coajă, cozi și venă intestinală. Înfășurați fiecare creveți în becon.

Așezați creveții într-un vas de copt și coaceți timp de 10 minute la 250 C. Se servește fierbinte.
După cum puteți vedea, creveții sunt un ingredient simplu și în același timp atât de sofisticat din care puteți găti o mulțime de feluri de mâncare neobișnuite și delicioase.

În magazinul Dismarket veți găsi doar creveți selecți de calitate  și veți putea da frâu liber imaginației dvs. culinare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *