Fructe de mare proaspete sau congelate — de care să alegem?

Fructe de mare proaspete sau congelate — de care să alegem?

Pare a fi logic să credem că fructele de mare sau peștele sunt mai bune în stare proaspătă decât congelate, dar de fapt nu este adevărat. Ținînd cont de faptul că o mare parte din produsele de mare sunt de import, ele ajung în punctele de comerț în stare congelată. Prin urmare se poate întimpla ca produsele întîlnite ca refrigerate să fi fost supuse deja congelării, iar furnizorii nu în toate cazurile sunt binedispuși a anunța asemenea lucru. Acest lucru induce în eroare adesea clienții care, atunci când aleg un produs, nu citesc cu atenție sau chiar deloc etichetele.

În același timp, este important să înțelegem că metodele de înghețare moderne permit păstraea turor calităților produselor. În zilele de astăzi peștele este înghețat direct pe navă sau la fermele piscicole la cîteva minute de la capturare, fiind supus șocului termic. Astfel își păstrează toate calitățile gustative și nutrienții de bază. În acest caz, este important să dezghețați corect produsul, altfel se poate strica. Modul cel mai corect este să lăsați produsul congelat peste noapte în frigider.

În ceea ce privește transportarea fructelor de mare proaspete , procesul este unul migălos și foarte scump deoarece distanțele sunt lungi. De aceea este greu de crezut că aceeași creveți, crustacee sau pești prinși la mii de kilometri distanță ajung pe rafturile magazinelor sau bucătăriilor restaurantului în stare proaspătă. Chiar dacă se poate întîmpla așa ceva, produsele vor fi foarte scumpe iar calitatea lor va trebui bine discutată deoarece termenul de valabilitate al fructelor de mare proaspete, chiar și în condiții ideale, este o chestiune de zile.

Fiți prudenți atunci când alegeți și cumpărați produse, încercți să fie doar de la furnizori dovediți și de încredere. În acest mod veți reuși să obțineți beneficiul nutrițional maxim din achiziție și veți economisi bani din bugetul familiei.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *