Cum să alegi și să bați corect frișca pentru deserturi?
Astăzi vom discuta despre cum să alegi și să bați corect frișca pentru prepararea deserturilor. În magazine, puteți întâlni o varietate mare de mărci și tipuri de frișcă. Dacă nu ați folosit niciodată frișcă pentru prepararea mâncărurilor, nu strică să înțelegeți procentele de grăsime și să aflați secretele esențiale pentru a bate frișca corect.
Cum se utilizează frișca în bucătărie?
Frișca este un produs lactat obținut din lapte integral cu un conținut ridicat de grăsime. Arată ca o substanță densă și grasă, având un gust moale și delicat.
Frișca poate avea diferite procente de grăsime și este folosită atât în bucătărie, cât și în patiserie. Din frișcă se poate prepara unt și se poate bate pentru deserturi, poate fi adăugată în supe-cremă și cafea, precum și în sosuri (beșamel, sos de ciuperci).
Frișca bătută este baza pentru multe deserturi, inclusiv torturi, prăjituri, eclere și mousse-uri. Frișca este de asemenea folosită pentru prepararea înghețatei și a pudingurilor.
Tipuri de frișcă
Criteriul principal după care se diferențiază frișca este conținutul de grăsime. Aceasta poate fi:
- Frișcă cu conținut scăzut de grăsime 10-15% (half milk): Se folosește pentru a adăuga în cafea, ceai și supe, pentru a le conferi un gust mai fin și mai bogat.
- Frișcă cu grăsime medie 20-30% (half cream): Această frișcă este adesea adăugată în sosuri și supe. Are un gust plin și o textură cremoasă, dar nu este suficient de densă pentru a fi bătută.
- Frișcă grasă 30-33% (light whipping cream): Este ideală pentru a fi bătută și pentru prepararea deserturilor, cum ar fi mousse-uri, creme și frișcă bătută.
- Frișcă pentru bătut de peste 33% (heavy whipping cream): Este destinată special pentru crearea unei texturi aerate pentru torturi și alte deserturi.
În funcție de modul în care intenționați să folosiți frișca, alegeți procentul de grăsime corespunzător, astfel încât felul de mâncare să iasă exact așa cum ați planificat.
Pe pagina web a magazinului online Dismarket, puteți comanda frișcă culinară și de patiserie marca Frischli pentru diverse feluri de mâncare.
Cum să preparați frișca ideală?
Dacă aveți nevoie de frișcă pentru deserturi, vă vom împărtăși principalele secrete pentru a o bate cu succes.
Regula nr. 1. Temperatura.
Frișca trebuie să fie rece, din frigider, înainte de a fi bătută, de la o temperatură de cel puțin 4-6°C. Acest lucru ajută frișca să se bată mai repede și să își mențină forma mai mult timp.
De asemenea, acordați atenție vasului în care veți bate frișca. Acesta trebuie să fie complet uscat și curat (de preferință, un vas metalic). Înainte de a începe, puneți vasul pentru scurt timp în congelator, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
Regula nr. 2. Calitatea frișcăi
Oricât de banal ar suna, calitatea frișcăi influențează direct dacă aceasta va fi bătută corect sau nu. De multe ori când încercați să bateți frișca, nu reușiți și credeți că faceți ceva greșit. În majoritatea cazurilor, problema constă în calitatea frișcăi. Încercați să schimbați marca producătorului.
Regula nr. 3. Procentul de grăsime corect ales
Pentru a bate frișca, sunt potrivite doar cele cu un conținut de grăsime de 30%-33% sau mai mare. Dacă folosiți frișcă cu un procent mai mic de grăsime, nu veți putea să o bateți până la consistența dorită fără a folosi emulgatori speciali. Ea va rămâne lichidă. De exemplu, utilizați frișca profesională de patiserie Frischli 35,01%.
Regula nr. 4. Tehnica de batere
Cel mai bine este să bateți frișca folosind un mixer. Nu o bateți prea mult timp, altfel, în loc de crema sau mousse-ul dorit, veți obține unt. Timpul aproximativ de batere este de 10 minute.
Bateți frișca sub un unghi de 90 de grade. Începeți cu o viteză mică și apoi creșteți treptat intensitatea. Puteți adăuga și puțin suc de lămâie în frișcă, deoarece acesta ajută la o batere mai eficientă. Urmând aceste recomandări, veți reuși să preparați frișca perfectă și să o folosiți în desertul dumneavoastră.
Nu vă temeți să încercați, cumpărați frișcă de calitate și veți reuși!
Lasă un răspuns