Suc de fructe Campisi: rețete de vară răcoritoare
Nu există nimic mai bun într-o zi fierbinte de vară decât o băutură revigorantă și delicioasă din ingrediente naturale sau o salată ușoară de fructe cu o umplutură de citrice. Iar înghețata proaspăt preparată cu note de portocală sau grepfrut va oferi acea răcorire dorită și va oferi energie și vitalitate.
Pentru prepararea bucatelor răcoritoare de vară, vă recomandăm să utilizați doar ingrediente calitative și naturale. De exemplu, printre brandurile pe care le-am selectat pentru colaborare se numără compania Campisi.
Campisi Citrus este o industrie de prelucrare din Sicilia, care controlează toate etapele de creare a propriilor produse: de la plantarea plantelor până la ambalarea produselor. Compania produce sucuri congelate, coajă de citrice, pulpă și uleiuri esențiale de citrice. Lămâile și portocalele sunt culese manual, ceea ce permite o selecție atentă a fructelor. Procesul tehnologic de prelucrare a produselor se desfășoară conform tuturor cerințelor și normelor sanitare.
Din sucurile naturale congelate Campisi puteți pregăti băuturi răcoritoare fără alcool, cocktailuri alcoolice, înghețată, sosuri și umpluturi pentru diverse mâncăruri. Acestea sunt sucuri complet organice, compuse doar din citrice, cu un gust și aromă pronunțate, așa că le puteți utiliza în siguranță în creațiile dvs. culinare.
Ce puteți prepara din sucul de fructe Campisi?
În loc de băuturile carbogazoase obișnuite sau cola rece, adăugați în meniul vostru de vară rețete sănătoase și delicioase de băuturi și deserturi răcoritoare, care vă vor ajuta să înfruntați căldura și să vă tonificați organismul.
Rețeta nr. 1: Limonadă cu aromă de bergamotă
Pentru iubitorii de ceai „Earl Grey” și a notelor moi de bergamotă, această limonadă va fi o alternativă excelentă la o ceașcă de ceai preferat pentru iubitorii de ceai „Earl Grey”. Această băutură ușor stifoasă și picantă vă va răcori pe timp de zăpușeală și vă va oferi energie pentru a continua ziua de lucru.
Pentru pregătirea limonadei cu aromă de bergamotă, veți avea nevoie de:
- Ceai „Earl Grey” – 800 ml
- Suc de lămâie – 100 ml
- Suc de portocală – 100 ml
- Miere – 3 lingurițe
- Mentă proaspătă
Faceți infuzia de ceai. Când se răcește, adăugați sucul de lămâie și portocală, 3 lingurițe de miere, mentă și amestecați bine. Înainte de servire, adăugați cuburi de gheață în pahar și decorați băutura cu o felie de lămâie sau portocală proaspătă.
Rețeta nr. 2: Smoothie de zmeură cu suc de portocală
Aceasta este o opțiune ideală de gustare vitaminoasă și răcoritoare pe timp de zăpușeală. Acest tip de smoothie va plăcea atât copiilor, cât și adulților.
Ingrediente:
- Zmeură – 200 g
- Suc de portocale – 170 ml
- Înghețată – 50 g
- O crenguță de mentă
Înainte de pregătire, puneți zmeura în frigider sau în congelator timp de 10-15 minute, deoarece ingredientele pentru smoothie trebuie să fie reci.
Clătiți zmeura și puneți-o în vasul malaxorului. Adăugați acolo sucul de portocale. Amestecați ingredientele la viteză mare până obțineți o consistență omogenă. Dacă zmeura nu este tare dulce, puteți adăuga o lingură de miere sau puțin zahăr și amestecați.
Turnați smoothie-ul într-un pahar și decorați-l cu înghețată și o frunză de mentă.
Rețeta nr. 3: Expresso-tonic de portocale
Această combinație neobișnuită de ingrediente cu siguranță vă va plăcea. Această băutură va deveni o alegere excelentă pentru pauza de prânz într-o zi fierbinte de lucru.
Ingrediente:
- Suc de portocală – 125 ml
- Cafea – 5 lingurițe
- Apă tonică – 125 ml
- Lămâie
- Gheață
Preparați o cafea tare. Turnați 60 ml de apă în ibric și adăugați 5 lingurițe de cafea. Amestecați și aduceți la fierbere. Opriți focum și lăsați cafeaua să se infuzeze timp de 1-2 minute.
Într-un pahar înalt adăugați cuburi de gheață. Turnați apa tonică și sucul de portocale. Apoi, turnați încet cafeaua.
Decorați băutura cu felii de lămâie, frunză de mentă sau busuioc.
Rețeta nr. 4: Înghețată de mandarine preparată acasă
Pentru a servi copii cu dulciuri gustoase și sănătoase pe timp de vară, pregătiți acasă această înghețată. Ea de prepară repede și foarte ușor. Toți membrii familiei vor savura plăcere.
Ingrediente:
- Suc de mandarine – 300 ml
- Lapte condensat – 1 borcan
- Smântână 20% – 400 g
În cana malaxorului turnați smântâna, laptele condensat și sucul de mandarine. Amestecați totul până obțineți o masă omogenă și turnați în container de plastic.
Puneți containerul în congelator. La fiecare oră, scoateți-l și amestecați-l în mod intens pentru a satura masa cu oxigen. Înghețata va fi gata peste 24 ore!
Rețeta nr. 5: Sorbet de lămâie
Acesta reprezintă un desert ușor, răcoritor de vară, care seamănă cu înghețata. El poate fi pregătit în mod tradițional, însă, de asemenea, în rețetă se poate de adăugat o lingură de băutură alcoolică și atunci sorbetul de lămâie va căpăta culori noi.
Ingrediente:
- Suc de lămâie – 100 ml
- Coajă de lămâie – 2 lingurițe
- Zahăr – 2,5 păhare
- Apă – 300 ml
- Sare
În păharul malaxorului adăugați zahărul, coaja de lămâie și sarea. Bateți cu malaxorul până obțineți o consistență omogenă.
Adăugați apa și sucul de lămâie. Continuați să bateți până când zahărul se dizolvă complet. Turnați amestecul într-un recipient, acoperiți-l cu peliculă alimentară și puneți-l în congelator timp de 4-5 ore.
Scoateți recipientul din congelator și bateți din nou conținutul în malaxor. Puneți masa înapoi în congelator pentru cel puțin 3 ore, scoțând-o și amestecând-o o dată pe oră.
Decorați sorbetul cu o frunză de mentă.
Rețeta nr. 6: Smoothie cu portocală roșie
O gustare ușoară, nutritivă și gustoasă într-o zi caldă. Acest tip de smoothie va deveni o adevărată reîncărcare vitaminoasă pentru organismul dvs., deoarece el este alcătuit din ingrediente naturale și sănătoase.
- Sucul unei portocale roșii – 180 ml
- Portocală roșie – 1 buc.
- Iaurt – 120 ml
- Banană – 1 buc.
- Ghimbir ras – 0,2 linguriță
- Extract de vanilie – 0,5 linguriță
- Miere – 2 lingurițe
- Gheață
În prealabil, puneți banana în congelator pentru a obține consistența necesară pentru smoothie. Curățați portocala roșie de coajă.
În vasul malaxorului amestecați sucul de portocală roșie, iaurtul, banana congelată, 1 lingură de coajă de portocală, extractul de vanilie, mierea și ghimbirul.
Adăugați un pumn de cuburi de gheață în malaxor și mixați până obțineți o masă omogenă. Turnați smoothie într-un pahar și savurați-l.
Lasă un răspuns