Ce sunt wontons și cum să le gătești corect?
Bucătăria chineză este foarte diversă, colorată și bogată într-o abundență de arome, arome și ingrediente pentru diverse feluri de mâncare. Are propriile sale caracteristici și cele mai populare feluri de mâncare, care sunt cunoscute cu mult dincolo de regiunile teritoriale ale Chinei.
Deci, în bucătăria chineză, feluri de mâncare precum rața Peking, supa de broască țestoasă, ou vechi, orez prăjit și tăiței, pui Gongbao, carne de porc în sos dulce și acru etc. sunt foarte populare. există, de asemenea, un alt fel de mâncare delicios care este gătit și iubit în întreaga lume. Articolul nostru va fi despre el astăzi.
Ce sunt wontons (colțunași)?
Wontons sunt un fel de găluște în bucătăria chineză. Se pot servi fierte, aburite, turnate într-un castron și umplute cu bulion aromat sau prăjite. Supa Wonton este foarte populară de Anul Nou Chinezesc, deoarece se crede că simbolizează longevitatea. Întreaga familie se adună în mod tradițional pentru a mânca wontons în China. Găluștele chinezești prăjite sunt servite ca fast-food, deosebit de populare în Hong Kong.
Pentru colțunași, se folosește un aluat special subțire și elastic, care își poate păstra forma. Vă recomandăm să încercați aluatul Happy Belly, care vă va ajuta să formați colțunași tradiționali excelente și să vă bucurați de gustul lor minunat.
Umplutura pentru wontons poate fi diferită, dar cel mai adesea este:
- carne tocată;
- creveți;
- ciuperci cu ceapă;
- pește mărunțit;
- varză chinezească;
- lăstari de bambus etc.
Există, de asemenea, câteva combinații culinare neobișnuite pentru umplerea colțunașilor: carne de porc tocată cu creveți sau carne de porc cu pește.
Rețetă pentru gătit wontons
Dacă doriți, puteți pregăti singur aluatul pentru wontons. Dar vă avertizăm că aceasta nu este o sarcină ușoară. Deoarece va fi nevoie de făină și abilitate specială pentru a întinde corect aluatul și a forma pătrate cu densitatea și dimensiunea necesare. Cel mai adesea, făina de grâu și orez sunt amestecate în aceste scopuri, adăugând apă clocotită. Sau puteți cumpăra doar aluat congelat gata preparat pentru wontons și gătiți doar umplutura pentru ei.
Vă aducem la cunoștință 2 rețete delicioase și simple wonton.
Wontons cu pui
O rețetă clasică care vă va ajuta să cunoașteți mai bine bucătăria chineză.
Ingrediente:
- aluat gata preparat pentru wontons
- pui tocat 250 g
- beicon 50 g
- ouă de pui 1 buc.
- ghimbir 10 g
- sos de soia 1 lingura
- ierburi proaspete (pătrunjel, ceapă verde)
- sare, piper negru măcinat după gust
Adăugați beiconul tocat mărunt la carnea tocată. Curățați ghimbirul și radeți-l pe o răzătoare fină. Se adaugă la carnea tocată. Adăugați sare și piper după gust (nu uitați că va exista și sos de soia în rețetă, așa că faceți carnea tocată să nu fie prea sărată).
Tăiați verdeața și adăugați și la carnea tocată. Se toarnă puțin sos de soia peste el. Adăugați oul în carnea tocată (separați gălbenușul și lăsați-l într-un vas adânc, va fi totuși util) și amestecați-l bine cu mâinile.
Luați aluatul finit pentru wontons. Împărțiți-l în cercuri sau pătrate, în funcție de forma produsului pe care doriți să îl obțineți. Ungeți mijlocul fiecărei foi cu gălbenuș de ou și puneți niște carne tocată. Lipiți marginile aluatului sub formă de pungă, triunghi sau pătrat.
Forma tradițională este forma unei pungi. Gatiti wontonii timp de 15 minute în oala cu aburi sau la foc ent. Serviți-le fierbinți ca fel de mâncare independent (le puteți înmuia în sos de soia) sau turnați bulion deasupra și serviți ca supă.
Wontons cu creveți
O rețetă pentru colțunași suculenți și delicioși care combină armonios ușurința fructelor de mare și condimentul condimentelor.
Ingrediente:
- creveți tigru – 150 g
- ghimbir proaspăt
- ardei iute mic
- coriandru, ceapă verde
- usturoi 1 cățel
- sos de soia 1 lingura
- ulei de susan-lingură de l.l.
- aluat wonton
- piper negru măcinat după gust
Curățați creveții de cochilii, capete, cozi, venă intestinală. Tocați într-un blender. Adăugați usturoi, ardei iute, coriandru, ceapă verde, ulei de susan și sos de soia. Amestecul obținut îl condimentați după gust.
Întindeți carnea tocată pe aluatul dezghețat și formați forma necesară. După aceea, am pus wontonii în abur timp de 7 minute. Verificați pregătirea și serviți bucatele fierbinți. Începeți să explorați bucătăria chineză cu colțunași aromați, suculenți și incredibil de delicioși. Puteți cumpăra întotdeauna aluat pentru care și alte ingrediente în magazinul nostru online Dismarket.
Lasă un răspuns