10 fapte despre bucătăria japoneză
Bucătăria japoneză a câștigat o popularitate uriașă în întreaga lume. Mâncăruri delicioase și sănătoase, o combinație interesantă de produse, minimalism în servire, tradiții vechi de secole și rețete testate de secole–toate acestea sunt caracteristici ale bucătăriei țării Soarelui .
Dacă tot credeți că bucătăria japoneză este limitată la rulouri și sushi, atunci nu este așa. Europenii au preferat mult timp salatele japoneze, supele, preparatele din carne și chiar și deserturile.
Pentru a cunoaște mai bine bucătăria japoneză, desigur, trebuie să o încercați, dar între timp, puteți face cunoștință cu 10 fapte interesante despre aceasta.
Fapt #1
Japonezii practic nu folosesc sare și piper în bucatele lor. Condimentele lor sunt sosuri, ghimbir murat, wasabi. Deci, liderul printre condimente este, desigur, sosul de soia. Pe lângă el, sosul unagi, teriyaki, kimchi și altele sunt foarte populare.
În bucătăria japoneză, sosurile sunt folosite pentru a masca aroma peștelui proaspăt, pentru a sublinia picantul ingredientului, pentru a marina peștele sau carnea etc.
Fapt # 2
În restaurantele și cafenelele japoneze, veți fi surprinși de mărimea porției. Toate porțiile din Japonia sunt destul de mici, dar această cantitate de mâncare este suficientă pentru a obține plăcere. Secretul este că mâncarea este preparată fără potențiatori de aromă, ceea ce înseamnă că se saturează mai repede decât de obicei.
În plus, gustul natural al felurilor de mâncare are o valoare deosebită, nu este schimbat de condimente și marinate.
Fapt # 3
Unul dintre cele mai importante produse din bucătăria japoneză este orezul. A fost gătit în cele mai vechi timpuri, strămoșii japonezilor moderni și această mâncare este considerată sacră. Este un produs versatil care poate fi preparat ca garnitură pentru carne sau pește, precum și un ingredient important pentru majoritatea mâncărurilor tradiționale japoneze (gohan, mochi, chahan, donburi și altele).
Un tip special de orez este necesar pentru a face sushi și rulouri. A găti corect este o adevărată artă, deoarece orezul nu trebuie digerat și lăsat crud, astfel încât să-și păstreze forma și să fie delicios.
Fapt # 4
Un alt produs important al bucătăriei japoneze este peștele. Japonezii îl gătesc, îl prăjesc, îl coc, îl marinează și îl consumă și crud. Cel mai adesea, codul, anghila, tonul, bibanul, somonul, păstrăvul, precum și alte fructe de mare și alge sunt folosite în rețetele din bucătăria japoneză.
De exemplu, codul poate fi prăjit în sos dulce -acrișor, glazurat cu sos miso, gătit cu sos de legume, copt la cuptor, la grătar, adăugat la salată, gătit într-o tigaie etc.
Peștele și fructele de mare sunt foarte populare aici și sunt folosite în diverse feluri de mâncare. Pe rafturile magazinelor puteți găsi zeci de nume de bogății ale mării și oceanului, inclusiv diverse crustacee și alge.
Fapt # 5
În bucătăria japoneză, există un număr mare de feluri de mâncare cu carne. Carnea de vită marmorată japoneză a câștigat o popularitate deosebită, care este foarte apreciată nu numai pentru calitățile sale gustative, ci și pentru prețul ridicat. De asemenea, în rețetele de preparate din carne din bucătăria japoneză veți găsi suficiente feluri de mâncare din carne de porc.
Fapt # 6
Fast-food-ul din Japonia este în primul rând sushi și rulouri. Aici sunt mâncați aproape în fiecare zi literalmente din mers, când aveți nevoie de o gustare rapidă și continuați despre afacerea dvs. Am dori să menționăm că acest tip de fast-food este mult mai util decât hot–dog obișnuiți și shawarma.
Fapt # 7
Japonezii sunt foarte sensibili la tradiția ceremoniei ceaiului. Ei selectează cu atenție ceaiul, aleg feluri de mâncare pentru servire și se bucură de proces. Băuturile populare din țara Răsăritului sunt sencha, matcha, bantha, khodzich și altele.
Fapt # 8
O servire frumoasă a unui fel de mâncare este foarte importantă pentru bucătăria japoneză. Prin urmare, indiferent unde veți mânca: într-un restaurant sau într-o casă japoneză, masa va fi servită frumos, ingredientele vor fi așezate pe farfurii frumos și îngrijit.
Fapt # 9
Vinul tradițional din Japonia se numește sake. Se servește încălzit într-o sticlă subțire de porțelan. Sake reduce mirosul de pește proaspăt, dezinfectează, este de obicei servit cu al tău, feluri de mâncare cu pește crud și carne. Sake-ul a câștigat, de asemenea, o largă popularitate în bucătăria mediteraneană. Este destul de ușoară, cu o tărie de 16-18 grade.
Fapt # 10
Și, în sfârșit, câteva momentetdxs despre masa din Japonia. Pentru consumul majorității felurilor de mâncare, se presupune utilizarea betisoarelor. Se consideră nepoliticos să lipiți bețe direct în mâncare, acest semn va însemna lipsă de respect.
Amuzant este că atunci când mănânci tăițeii din supe, nu este considerat rușinos să sorbi, așa că poți mânca pentru propria ta plăcere și să nu-ți faci griji cu privire la sunetele care sunt făcute de gură atunci când mănânci acești tăiței incredibili de delicioși.
Pe site-ul nostru puteți cumpăra produse pentru bucătăria japoneză și încercați să gătiți câteva feluri de mâncare acasă. Plasați o comandă online și o vom livra la Chișinău cât mai curând posibil.
Lasă un răspuns