Secrete în prepararea celor mai gustoase crevete

Secrete în prepararea celor mai gustoase crevete

Cele mai preferate și cele mai populare fructe de mare sunt creveții. Sunt mâncați absolut în fiecare colț al lumii și sunt iubiți atât de adulți, cât și de copii. Carnea de creveți este bogată în proteine, carbohidrați, are o compoziție echilibrată de grăsimi, bogată în vitamine utile și oligoelemente și este, de asemenea, ușor absorbită de organism.

Креветки

Ar părea atît de simple, dar în același timp rafinate și delicate sunt folosite într- o varietate de bucate : sunt servite ca o gustare separată, fierte, prăjite, la grătar, pâine, adăugate la salate, rulouri, supe, paste, canapele, pizza, burgeri.Gătitul creveților este destul de simplu și delicios,atunci cînd cunoști cîteva secrete.

Ce creveți să alegeți

Pe rafturile magazinelor găsiți un număr mare de crustacee. Diferența constă în dimensiunea și gradul de preparare a produsului. Deci, cele mai populare sunt:

  • Creveți Vannamei sau, așa cum se mai numesc, regali;
  • creveți tigru.

Creveții Vannamei sunt probabil cele mai preferate fructe de mare de către bucătari. Au un gust puțin mai dulce decât omologii săi, după dezghețare absolut nu își pierd calitățile gustative. Creveții tigru sunt mari, au o culoare deosebită a cochiliei: gri cu dungi negre.Există diferite grade de preparare a creveților.

Pot fi crude, fierte și congelate, refrigerate, decojite, necojite (împreună cu capul și cokilie), cu o incizie pe coajă etc. există o mulțime de opțiuni și puteți alege în funcție de nevoile și preferințele gustative pe care le aveți.

Dacă nu locuiți lângă mare sau ocean, este mai bine să cumpărați fructe de mare congelate. Creveții proaspeți se alterează foarte repede, deci este mai bine să le gătiți imediat în ziua capturii.

Pregătirea creveților pentru gătit

Dacă ați achiziționat creveți decojiți fierți și congelați, atunci nu necesită pregătire specială. Este suficient să le dezghețați în prealabil pe raftul inferior al frigiderului și să turnați apă clocotită peste ele pentru a le clăti mai bine de resturile glazurii.

De asemenea, ați putea pune creveții într-o pungă în chiuvetă umplută cu apă rece. În niciun caz nu dezghețați creveții în cuptorul cu microunde sau la temperatura camerei. Pentru a curăța creveții, trebuie să scoateți capul din fructele de mare complet dezghețate, apoi scoateți coaja și coada se scoate trăgând-o spre dvs.

Pentru creveții mici, aceste acțiuni sunt suficiente, iar pentru creveții tigru sau rege mare, trebuie să îndepărtați și vena neagră (esofagul) de-a lungul întregii lungimi a cozii. Pentru a face acest lucru, faceți o mică incizie cu un cuțit ascuțit. Apoi, agățați această venă intestinală și trageți-o afară. Prăjiți crustaceele câteva minute la foc mare cu o cantitate mică de ulei de măsline. Adăugați apă clocotită și gătiți bulionul timp de aproximativ 15 minute. După aceea, strecurați bulionul de creveți printr-o sită și păstrați-l la frigider într-un recipient închis.

Как вкусно приготовить креветки

Cum să fierbi creveți delicioși

Fiertul este cel mai comod mod de gătit creveți, în special cele mici. Este important să nu prefierbiți crustaceele, altfel își vor pierde suculența și carnea se va transforma în cauciuc.

Sfaturi pentru fierbere:

  • creveți mici și mijlocii se fierb timp de 2-3 minute;
  • cele mai mari – 3-6 minute;
  • cel mai mare creveți se vor fierbe în timp de 7-8 minute.

Orientați-vă după culoarea cochiliei. Dacă este roz și creveții au ieșit la suprafață, opriți focul. Este mai bine să opriți aragazul puțin mai devreme, deoarece carnea continuă să se gătească după ce opriți focul. Pentru a opri instantaneu procesul de gătit, puneți fructele de mare finite într-un castron cu apă și cuburi de gheață.

Cea mai simplă rețetă pentru a fierbe creveți delicioși

  1. Luați 200 ml de apă pentru fiecare 100 g de crustacee. Aduceți apa la fiert și adăugați sare la ea (1 lingură de sare pentru crustacee curățate, 2 pentru cele necurățate).
  2. Adăugați condimente în cratiță. Usturoiul, frunza de dafin, ghimbirul, cuișoarele, piperul, mărarul, sucul de lămâie sunt bine combinate cu creveții.
  3. Puneți fructele de mare în apă clocotită. Gatiți cateva minute, în funcție de dimensiune, pînă cînd sunt fierte . Când creveții sunt gata, vor pluti la suprafață și vor avea o culoare roz plăcută.

Înainte de servire, stropiți fructele de mare cu suc de lămâie și serviți cu o varietate de sosuri.

Cum să gătești creveți pe grătar

Creveții tigru sau rege sunt ideali pentru grătar., doar că trebuie preventive să fie mărinați.

Креветки на гриле

Pentru marinadă, veți avea nevoie de ghimbir ras, usturoi zdrobit și ulei de măsline. Lăsați creveții să absoarbă gustul marinadei la frigider timp de o oră și puteți începe să gătiți. Fructele de mare sunt prăjite pe un grătar sau o tigaie pentru grătar timp de câteva minute pe fiecare parte până la portocaliu strălucitor.

Cum să gătești creveți la tigaie

Pentru această rețetă, puteți folosi atât fructe de mare complet curățate, cât și cu cap și coajă.

  1. Puneți tigaia pe foc și turnați ulei vegetal în ea.
  2. Puneți creveții dezghețați într-o tigaie și adăugați puțină sare, usturoi zdrobit, piper negru și suc de lămâie. Se amestecă ingredientele.
  3. Prăjiți creveții timp de 4-7 minute (pentru necojit încă câteva minute) până devin aurii. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați fructele de mare să se înnăbușe încă câteva minute.

De asemenea, puteți înlocui uleiul vegetal cu unt și adăugați 20% smântână la creveți pentru a obține creveți prăjiți într-un sos cremos de usturoi.


Urmând aceste sfaturi și rețete, veți putea găti fructe de mare uimitor de delicioase. Pentru a fi siguri de calitatea produselor pe care le cumpărați, plasați o comandă în magazinul nostru online Dismarket. Puteți cumpăra creveți Vannamei și creveți tigru de cea mai înaltă calitate de la noi. Monitorizăm cu atenție respectarea proceselor tehnologice ale partenerilor și lucrăm numai cu furnizori de încredere.

Poftă mare!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *