Ce fel de salate pregătim vara?

Ce fel de salate pregătim vara?

Vara este anotimpul ideal, când avem acces la o gamă largă de legume și fructe. Având la dispoziție un coș de alimente atât de bogat, putem pregăti salate delicioase, revigorante și originale pentru fiecare zi sau pentru o ocazie specială.

Într-o zi fierbinte, când pofta de mâncare dispare din cauza căldurii, salata poate deveni o înlocuire completă pentru o masă, să vă hrănească cu vitamine și microelemente și să vă ofere energie.

Salatele de vară sunt pregătite din legume de sezon, verdeață, fructe și pomușoare. Pentru sos se utilizează uleiul de măsline, uleiul de floarea-soarelui, suc de citrice, iaurt grecesc natural, smântână, sos de soia, etc. Cerința principală pentru rețetele de salate de vară este ca procesul de preparare să fie simplu, rapid și ușor de înțeles, cu un număr mic de ingrediente.

De asemenea, vă atragem atenția asupra faptului că baza salatelor de vară ar trebui să fie legumele care conțin între 90-95% apă, deoarece acestea nu doar satisfac foamea, ci și setea în timpul căldurii. Aceste legume includ castraveții, roșiile, dovleceii și alte fructe.

Vă propunem rețele de salate care pot fi preparate vara și vă puteți bucura de gustul lor plăcut.

Salată din castraveți și roșii cu nuci

La prima vedere, acesta este o rețetă foarte simplă din ingrediente familiare, dar gustul său cu adevărat vă va surprinde. O notă ușor georgiană îi conferă acestei salate un gust condimentat și un amestec de verdeață tradițională pentru bucătăria mediteraneeană.

Ingrediente:

  • Roșii – 5 buc.
  • Castraveți – 4 buc.
  • Ceapă roșie – 1 buc.
  • Busuioc – 1 legătură
  • Coriandru – 1 mănunchi
  • Usturoi – 2 căței
  • Nuci măcinate – 1 lingură
  • Oțet de vin alb – 1 lingură
  • Sare după gust

Clătiți legumele sub jet de apă. Tăiați roșiile în felii subțiri, curățați castraveții de coajă și tăiați-i în felii. Tăiați ceapa roșie în semicercuri.Amestecați toate ingredientele într-un castron adânc. Pasați 2 căței de usturoi prin presa de usturoi și adăugați la legume.

Салат из огурцов и томатов с орехами

Într-o piuliță se fărâmițează mărunt coriandrul spălat. Adăugați în piuliță oțetul și nucile măcinate și amestecați până obțineți o masă omogenă.Adăugați sosul peste legume și amestecați. Clătiți frunzele de busuioc, uscați-le și adăugați-le la salată împreună cu o boaghe de sare. Amestecați ingredientele și serviți salata.

Salată verde cu spanac și mazăre verde

Mâncarea ar trebui să fie nu doar gustoasă, ci și estetic atractivă. Această salată proaspătă și sănătoasă este realizată în tehnică monocromatică și vă va plăcea nu doar din punct de vedere gustativ, ci și vizual.

Ingrediente:

  • Spanac tânăr – 2 legături
  • Mazăre verde curățate – 2 pumni
  • Castravete – 1 buc.
  • Ardei verde iute – 1 buc.
  • Fisticuri prăjite – 1 pumn
  • Parmezan ras – 1 pumn
  • Suc de lămâie
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

În apa clocotită puțin sărată adăugați 2 pumni de mazăre verde tânără curățată. Fierbeți mazărea timp de 2-3 minute, apoi scurgeți apa. Clătiți mazărea cu apă rece și scurgeți-o.
Clătiți și uscați spanacul. Tăiați castravetele în semicercuri, tăiați ardeiul în inele, îndepărtând în prealabil semințele. Pe o farfurie așezați frunzele de spanac, castravetele, ardeiul și mazărea.
Pregătiți sosul pentru salată din ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper. Turnați peste ingredientele din salată și amestecați.
La servire, presărați deasupra salatei fisticul și parmezanul ras.

Salată cu piept de pui și căpșună

Dacă încă nu ați încercat căpșunile în salate în combinație cu legume și carne de pui, atunci este momentul să o faceți. Această combinație neobișnuită va fi foarte gustoasă și revigorantă.

Салат с куриной грудкой и клубникой

Ingrediente:

  • Căpșuni – 6 buc.
  • Piept de pui – 1 buc.
  • Ruccola – 1 mănunchi
  • Brânză de Brie – 100 g
  • Nuci de cedru – 1 pumn
  • Ulei de măsline
  • Oțet de vin
  • Sos balsamic
  • Sare, piper negru măcinat

Маrinați pieptul de pui în sare și piper negru măcinat timp de cincisprezece minute. Încălziți grătarul și gătiți puiul pe el până se rumenește. De asemenea, pregătiți brânza de Brie pe grătar. Prăjiți-o timp de doar 2-3 minute.
Clătiți și uscați ruccola și căpșunile. Alegeți căpșunile coapte, fără defecte și neajunsuri. Rupeți frunzele de ruccola în bucăți cu mâinile, căpșunile tăiați-le în bucăți mici.
Într-un vas, așezați frunzele de ruccola, pieptul de pui tăiat felii, căpșuna și bucățile de brânză de Brie. Deasupra presărați nucile de cedru.
Pregătiți sosul pentru salată: amestecați uleiul de măsline, oțetul de vin, sarea și piperul. Turnați peste salată și amestecați cu grijă.
Stropiți deasupra cu câteva picături de sos balsamic.

Caprese cu piersici și roșii

Toată lumea cunoaște faimosul salată Caprese cu mozzarella și roșii, iar noi vă propunem o rețetă originală, unde ingredientele noi vor adăuga un gust proaspăt de vară și ușurință acestei salate.

Ingrediente:

  • Mozzarella – 200 g
  • Roșii – 2 buc.
  • Piersici – 2 buc.
  • Frunze de busuioc – 1 pumn
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic alb
  • Sare

Spălați roșiile și tăiați-le în felii subțiri. Tăiați și mozzarella în felii subțiri. Piersicile tăiați-le în bucăți mici.
Pentru sos amestecați oțetul balsamic, uleiul de măsline și sarea.
Pe o farfurie plată așezați în straturi mozzarella, busuiocul, roșiile și piersicile, stropindu-le deasupra cu sos.

Salată din pomușoare și bacon

O salată ușoară de vară care se va potrivi ideal în calitate de aperitiv, atunci când aveți oaspeți pe neașteptate și trebuie să pregătiți repede ceva gustos.

Ingrediente:

  • Mure – 1 pumn
  • Zmeură – 1 pumn
  • Amestec de salată – 2 pumni
  • Brânză feta – 150 g
  • Bacon – 4 felii
  • Nuci – 1 pumn
    Pentru sos:
  • Zmeură proaspătă – 1 păhar
  • Zahăr – ½ păhar
  • Oțet de vin roșu – ¼ păhar
  • Pudră de muștar – 1 lingură
  • Suc de lămâie – ½ lingură
  • Ulei de măsline – ½ lingură
  • Sare – ½ linguriță

Începeți prin a pregăti sosul. Adăugați toate ingredientele enumerate mai sus, cu excepția uleiului de măsline, într-un malaxor și bateți până obțineți o consistență omogenă. Ulterior, începeți să turnați treptat uleiul, în timp ce continuați să bateți.

Салат с ягодами и беконом


Într-o tigaie, prăjiți baconul până devine crocant. Apoi, pe aceeași tigaie, puteți prăji și un pumn de nuci.
Clătiți toate fructele de pădure și salata. Așezați ingredientele într-un castron adânc. Adăugați baconul (tăiat mai întâi în bucăți mici), nucile prăjite, brânza feta și așezați deasupra salata. Toate acestea se pot stropi cu sosul de zmeură.

Salată cu pepene verde și roșii

Pepenele verde conține multă apă și, prin urmare, potolește perfect setea și este potrivit pentru consum într-o zi toridă. Încercați să pregătiți această rețetă și veți obține o salată suculentă, proaspătă, colorată, ușoară și foarte gustoasă.

Ingrediente:

  • Roșii de diferite soiuri și culori – 5 buc.
  • Pepene verde – ¼ dintr-un fruct mediu
  • Brânză feta – 150 g
  • Ceapă roșie – 1 buc.
  • Ruccola – 1 mănunchi
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic

Spălați roșiile și tăiați-le în bucăți. Curățați ceapa roșie de coajă și tăiați-o în semicercuri. Clătiți și uscați ruccola.

Салат с арбузом и помидорами


Curățați pepenele roșu de coajă și tăiați-l în triunghiuri mici. Tăiați brânza feta în cubulețe.
Într-un bol adânc adăugați toate ingredientele. Adăugați uleiul de măsline și câteva picături de oțet balsamic. Amestecați cu grijă toate ingredientele.

Salată cu creveți și sos din avocado

Este o salată sănătoasă din ingrediente naturale, care vă va oferi senzația de saț și ușurință concomitent. O astfel de salată poate fi pregătită la cină, precum și poate fi servită la masa de sărbătoare.

Ingrediente:

  • Creveți curățați – 350 g
  • Amestec de salate – 1 cutie
  • Ardei dulce roșu – ½ buc.
  • Ardei dulce galben – ½ buc.
  • Mazăre verde curățată – 2 pumni
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper negru măcinat
    Pentru sos:
  • Avocado – 1 buc.
  • Lămâie verde – 2 buc.
  • Brânză Philadelphia – 2 linguri
  • Mintă – 1 crenguță
  • Busuioc – 1 crenguță
  • Sare, ardei chili măcinat

Dezghețați creveții. Curățați-i de cap și carapace. Încingeți o tigaie, adăugați puțin ulei de măsline și prăjiți creveții până sunt gata. Condimentați cu sare și piper după gust.
Într-o oală cu apă clocotită și sărată opăriți mazărea curățată câteva minute. Curățați ardeiul roșu și galben de semințe și tăiați-l cubulețe.
Pregătiți sosul pentru salată. Stoarceți sucul din două lămâi verzi. Radeți coaja unei dintre lămâi pe o răzătoare fină. Desfaceți avocado și scoateți pulpa.
Puneți pulpa de avocado, brânza cremoasă, coaja de lămâie, adăugați puțină sare și piper chili într-un malaxor. Turnați jumătate din sucul de lămâie care v-a rămas. Bateți aceste ingrediente până obțineți o consistență omogenă. Adăugați frunzele de busuioc și mentă tăiate, sucul de lămâie rămas și bateți din nou.
Așezați amestecul de salată într-un bol adânc, adăugați creveții, ardeiul roșu și negru, mazărea. Turnați sosul peste salată și amestecați.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *