Darurile toamnei: 5 rețete de supe din dovleac de la bucătarul-șef

Darurile toamnei: 5 rețete de supe din dovleac de la bucătarul-șef

Toamna este un timp minunat al anului, când pe tejghelele piețelor și în supermarketuri apar diverse legume sezoniere colorate. Una dintre cele mai populare și simbolice legume ale toamnei este dovleacul.

Acesta este o plantă multifuncțională, care poate fi utilizată atât pentru prepararea unor mâncăruri delicioase, cât și pentru decorarea casei. Culoarea portocalie strălucitoare o face un element minunat de decor pentru sărbătorile de toamnă, cum ar fi Haloween și Ziua Recunoștinței.

Cu toate acestea, dovleacul nu este doar pentru decorare. Din el se pot prepara diverse feluri de mâncare, cum ar fi tartă de dovleac, supă de dovleac, dovleac prăjit, coji zaharisite și chiar și semințe de dovleac sunt folosite ca gustare. Bogat în betacaroten și vitamine, dovleacul nu este doar gustos, ci și benefic pentru sănătate.

Legumele de toamnă îmbogățesc dieta noastră cu substanțe nutritive importante. Prin urmare, nu uitați să le includeți în alimentația voastră și să vă bucurați de gustul lor unic și de beneficiile aduse sănătății în această perioadă minunată a anului, iar noi vă propunem să încercați să pregătiți supe aromate, calde, sățioase, expresive și foarte sănătoase de la bucătarul-șef.

Rețeta nr. 1. Supă cremă din dovleac și coriandru

Acesta este un rețetă foarte simplă pentru o supă cremoasă, dar și foarte delicioasă și aromată. Sunt folosite doar câteva ingrediente anume pentru a păstra gustul original al dovleacului, cât și pentru a îmbogăți aroma cu combinații minime.

Крем-суп из тыквы и кориандра

Este o opțiune ideală pentru prânz într-o zi de toamnă răcoroasă. Uneori, la supa de dovleac, se pot adăuga doar câteva legume în plus, în afară de dovleac. De exemplu, vă puteți limita doar la ceapă. Supa va fi la fel de gustoasă și satisfăcătoare, cu condiția să se aleagă corect condimentele și să i se dea o textură mai cremoasă, de exemplu cu lapte de cocos. Însă dacă doriți ca gustul supei să nu fie exclusiv de dovleac, puteți adăuga și alte legume. Conopida, cartofii, cartofii dulci și morcovii suplimentează foarte bine cu dovleacul într-o supă cremă. Legumele pot fi mai întâi prăjite în ulei sau coapte în cuptor, stropite cu ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui și presărate cu puțină sare. Dovleacul în sine poate fi de asemenea prăjit sau copt. Apoi, tot ce rămâne de făcut este să mixați legumele cu un malaxor.

Ingrediente:
400 g dovleac
2-3 cartofi
3 linguri de ulei
2 căței de usturoi
200 ml frișcă 20%
1 ceapă
800 ml apă
½ linguriță coriandru măcinat
Boabe de coriandru (pentru servire)
Sari și piper după gust.

Pregătiți toate ingredientele pentru pregătirea supei creme de dovleac cu coriandru. Curățați și tăiați în cuburi mici o ceapă și 2 căței de usturoi. Într-o oală cu fund gros încălziți 3 linguri de ulei vegetal și căliți ceapa și usturoiul până ce ceapa devine moale.

Curățați 2-3 cartofi, în funcție de mărimea lor, și tăiați-le cubulețe mici. Adăugați cubulețele de cartofi în oală alături de ceapă și usturoi și amestecați.

Radeți 400 de grame de dovleac pe o răzătoare mare și adăugați-l în oală alături de celelalte legume. Turnați 800 de ml de apă și adăugați sare după gust. Lăsați supa să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt gata.

După ce legumele sunt gata, opriți focul și folosiți un malaxor pentru a obține o consistență uniformă. Pentru a obține o consistență cremoasă a supei, adăugați 200 ml de frișcă cu 20% grăsime .

Adăugați ½ linguriță de coriandru măcinat și amestecați din nou supa cu malaxorul, pentru a distribui uniform condimentele. Aprindeți din nou focul și aduceți supa la fierbere. Când o serviți, presărați semințe de coriandru deasupra.

Rețeta nr. 2. Supă cremă aromată din legume și dovleac

Dovleacul este minunat pentru că se potrivește cu aproape toate legumele de toamnă. Datorită varietății de combinații disponibile, puteți crea o supă delicioasă și încălzitoare după o plimbare la piață.

Ароматный овощной крем-суп с тыквой

Ingrediente:
1 dovleac de mărime medie (circa 1,5 kg), curățat și tăiat cubulețe
1 ceapă mare, tăiată
2 morcovi medii, tăiați
2 cartofi medii, tăiați
3-4 căței de usturoi, măcinați
4 căni de bulion de pui sau legume
1 cană de frișcă (după dorință, pentru consistența cremoasă)
2 frunze de dafin
½ linguriță de turmeric măcinat
½ linguriță de ghimbir
¼ linguriță de dovleac muscat măcinat
Sare și piper după gust
2-3 linguri de ulei vegetal
Verdeață proaspătă și pâine crocantă pentru servit (la dorință)

Într-o oală adâncă încălziți uleiul vegetal la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată și usturoiul, căliți-le până devin moi și aromate, aproximativ 5-7 minute.

Adăugați morcovii și cartofii tăiați în oală. Continuați gătirea timp de încă 5 minute, amestecând din când în când.

Adăugați cuburile de dovleac, turmericul, ghimbirul și nucșoara. Continuați să căliți timp de 2-3 minute pentru a permite legumelor să se rumenească ușor.

Turnați bulionul de pui (sau de legume) peste legume și adăugați frunzele de dafin. Lăsați să dea în clocot, apoi reduceți focul și lăsați să se pregătească cu capacul pus deasupra. Acest proces va dura aproximativ 20-25 de minute sau până când legumele nu vor deveni moi.

Scoateți frunzele de dafin, apoi utilizați un malaxor sau un malaxor de mână pentru a pisa supa până obțineți o consistență uniformă.

Dacă doriți ca supa să fie mai cremoasă, adăugați frișca și amestecați bine.

Adăugați sare și piper după gust.

Serviți supa de dovleac caldă, înfrumusețați-o cu verdeață proaspătă și serviți-o cu bucăți de pâine crocantă, la dorință.

Rețeta nr. 3. Supă cremă de dovleac cu ghimbir

Pentru a simți căldura care se dispersează plăcut prin tot corpul și pentru a vă reface rezervele de energie în timpul rece al anului, cea mai bună opțiune este să încercați să pregătiți supă cremă de dovleac cu ghimbir.

Ingrediente:
500 g dovleac
5 cm de rădăcină de ghimbir
150-200 ml de lapte 2,5%
100 ml frișcă (33%)
Jumătate de ceapă medie
50 g slănină
30 g bacon
Sare și piper după gust
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Semințe de dovleac (pentru servit)

Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Spălați 500 de grame de dovleac, curățați-l de coajă și semințe și tăiați-l în bucăți mici. Dacă doriți, puteți să nu-l curățați înainte de gătire, ci după. Așezați hârtie de copt într-o tavă și așezați bucățile de dovleac pe ea. Turnați 2 linguri de ulei de floarea-soarelui peste dovleac și coaceți-le timp de 25 de minute, utilizând modul de încălzire de sus și de jos. Dacă aveți bucăți mai mari de dovleac, timpul de gătire poate fi mai lung. Urmăriți până când dovleacul devine moale.

Тыквенный крем-суп с имбирем

Transferați bucățile de dovleac copt într-o oală mică și radeți prin răzătoare fină în aceeași oală o bucată de rădăcină de ghimbir de 5 cm, curățată de coajă. Radeți jumătate din ceapă în răzătoarea fină, presați-o puțin pentru a elimina suc. Avem nevoie de ½ linguriță de suc de ceapă. Adăugați sucul de ceapă în oală.

Adăugați treptat 150-200 ml de lapte cu 2,5% grăsime și 100 ml de frișcă cu 33% grăsime la dovleac și amestecați cu un malaxor până obțineți o consistență omogenă. Sărați și piperați după gust.

Puneți oala pe foc, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 2 minute.
Tăiați 50 de grame de slănină și 30 de grame de bacon în bucăți mici și prăjiți-le într-o tigaie fără ulei, până când obțin o crustă aurie. Turnați supa cremă în farfurii și serviți-o cu slănină și bacon prăjit deasupra. Dacă doriți, presărați semințe de dovleac peste supă.

Rețeta nr. 4. Supă cremă de dovleac cu lapte de cocos

Este aproape imposibil să faci o supă cremă de dovleac fără gust. Asta pentru că dovleacul în sine este destul de aromat, are o structură bună și o dulceață naturală. Dar pentru a obține un gust remarcabil, trebuie să țineți cont de condimente și alte adăugări care pot să îl accentueze.

De exemplu, laptele de cocos poate conferi textura supei mai catifelată și să facă un gust mai bogat.

Ingrediente:
500 g dovleac
1 ceapă
1 linguriță curry nu tare iute
½ linguriță ghimbir uscat
400 ml apă
10 crenguțe de coriandru
200 ml lapte de cocos
2 linguri de ulei de măsline
Sare după gust

Pregătiți toate ingredientele pentru prepararea supei creme din dovleac cu lapte de cocos, care va avea o textură și gust catifelat.

Curățați și tăiați cubulețe o ceapă, apoi încălziți 3 linguri de ulei vegetal într-o oală cu fund gros și căliți cuburile de ceapă până devin moi.

Tăiați 500 de grame de dovleac în cuburi relativ egale, pentru a le găti uniform. Adăugați feliile de dovleac la ceapă în oală.

Тыквенный крем-суп с кокосовым молоком

Turnați 400 de ml de apă în oală, adăugați sare după gust și fierbeți până când dovleacul este complet fiert. Acest proces va dura aproximativ 25 de minute.

Când dovleacul este gata, adăugați 1 linguriță de curry nu tare iute și ½ linguriță de ghimbir uscat. Condimentele vor adăuga o culoare aprinsă și vor intensifica gustul supei.

Stingeți focul și amestecați supa cu malaxorul. În caz de necesitate, mai adăugați sare.

Turnați în supă 200 ml de lapte de cocos. El va face structura supei mai catifelată, iar gustul va fi mai gingaș. Puneți oala pe plită și fierbeți supa. Atunci când veți servi supa, adăugați în farfurie frunze măcinate de coriandru.

Rețeta nr. 5. Supă de dovleac

Încă o rețetă unde ingredientul principal va fi dovleacul dulce și expresiv. Bucurați-vă de supra gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente:
Unt – 25 g
Dovleac – 300 g
Cartofi – 2 buc.
Rădăcină de țelină – 1 buc.
Morcov – 1 buc.
Rădăcină de pătrunjel – 1 buc.
Ardei gras – 1 buc.
Ceapă – 1 buc.
Slănină – 50 g
Sare
Piper
Topiți untul. Adăugați puțin ulei de măsline.

Tăiați cartofii și dovleacul în bucăți mari. Adăugați rădăcina de țelină, apoi morcovul, rădăcină de pătrunjel, ceapa tăiată și ardeiul gras. Începeți să prăjiți până devin aurii.

Adăugați bulionul de legume sau apă, pentru ca această să acopere puțin legumele. Așteptați până va fierbe și pregătiți la foc mic, până când legumele nu vor deveni moi.

Cu ajutorul malaxorului, transformați legumele în piure. Adăugați sale și piper negru după gust.

Puneți supa pe plită, lăsați-o să clocotească, apoi fierbeți în decurs de 2-3 minute. Lăsați oala și prăjiți pe tigaie bucățile de slănină. Adăugați ceapa. Serviți supa cu bucăți de slănină și ceapă.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *