Uncategorized @ro

Masa de tip bufet pentru Revelionul 2025: rețete de aperitive

Revelionul este o sărbătoare care adună împreună familia, prietenii, colegii și, uneori, chiar persoane necunoscute pentru a celebra împreună. Indiferent cu cine alegeți să sărbătoriți Anul Nou, este întotdeauna important să vă gândiți la locul desfășurării petrecerii și la meniul festiv. Dacă sunteți în căutarea unui format care să vă permită să savurați preparate delicioase, să comunicați liber și să vă distrați, fără să vă faceți griji despre când să pregătiți mai multe salate sau în ce ordine să coaceți mâncărurile...

Read more...

6 supe asiatice populare în întreaga lume

Când vine vorba despre supe, Asia este, fără îndoială, liderul incontestabil în ceea ce privește varietatea de rețete și arome. Fiecare țară asiatică are particularitățile sale culinare, reflectate în supele lor tradiționale.Supele asiatice sunt atât de populare la nivel global deoarece combină bogăția condimentelor, prospețimea ingredientelor și simplitatea preparării. Bucătăria asiatică pune un accent deosebit pe echilibrul gusturilor, ceea ce face aceste supe universale și iubite în întreaga lume. Aceste supe pot varia considerabil, atât în ceea ce privește gradul de...

Read more...

Ce să pregătiți pentru masa de Revelion 2025: meniu și decorarea mesei

Fiecare gospodină începe din timp să se gândească la meniul pentru masa de Revelion, dorind să surprindă oaspeții și membrii familiei. Meniul pentru Revelion trebuie să fie întotdeauna festiv, interesant și deosebit. Iată câteva recomandări pentru pregătirea sărbătorii de Revelion. Cum să decorați masa de Revelion 2025 Anul 2025 este Anul Șarpelui de Lemn conform calendarului chinezesc, așa că puteți integra simbolistica acestuia în decorul mesei și în preparate. În acest an, culorile populare vor fi verde, cafeniu, bej și auriu, simbolizând natura...

Read more...

Cum să alegi și să bați corect frișca pentru deserturi?

Astăzi vom discuta despre cum să alegi și să bați corect frișca pentru prepararea deserturilor. În magazine, puteți întâlni o varietate mare de mărci și tipuri de frișcă. Dacă nu ați folosit niciodată frișcă pentru prepararea mâncărurilor, nu strică să înțelegeți procentele de grăsime și să aflați secretele esențiale pentru a bate frișca corect. Cum se utilizează frișca în bucătărie? Frișca este un produs lactat obținut din lapte integral cu un conținut ridicat de grăsime. Arată ca o substanță densă și grasă,...

Read more...

Steak-uri striploin (vrăbioară) și tenderloin (mușchi de vită): carne de calitate premium

Ce poate fi mai delicios decât un steak de vită suculent și aromat? Doar steak-urile de calitate premium, care devin extrem de fragede datorită faptului că sunt tăiate din partea carcasei animalului care nu este supusă unei activități fizice intense – partea dorsală. Printre cele mai reprezentative steak-uri premium se numără antricot (rib eye), vrăbioara (striploin), chateaubriand și mușchiul de vită (tenderloin). În magazinul nostru online Dismarket, puteți achiziționa oricând steak de vită de calitate și să vă bucurați de o...

Read more...

Lavracul: rețetele bucătăriei mediteraneene

Unul dintre cele cel mai des întâlniți pești în rețetele diferitelor bucătari-șef și meniuri de restaurant este lavracul. Este cunoscută și sub denumirile de lup de mare, biban de mare european sau coican. Este un pește rafinat, apreciat pentru calitățile sale gustative delicate și fine. Lavracul se găsește în Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, precum și în apele de coastă ale Europei și nordul Africii. Calitățile gustative ale lavracului Lavracul are carne albă, delicată, cu un gust ușor dulce și conținut moderat de...

Read more...