5 produse pentru grătar

5 produse pentru grătar

Vara este momentul perfect pentru a vă bucura de mâncăruri delicioase pregătite la grătar. Dacă planificați o petrecere în aer liber sau pur și simplu doriți să vă bucurați de un barbecue alături de familie și prieteni, este important să alegeți produsele potrivite, care să fie ușoare, gustoase, suculente și care să ofere un adevărat extaz gastronomic atât vouă, cât și invitaților voștri.

1.Legumele proaspete

Fără îndoială, legumele proaspete sunt favoritele printre toate opțiunile posibile de produse pentru grătarul de vară sau barbecue. Variantele ideale pentru a fi pregătite pe grătar sunt:

  • porumbul,
  • paprica,
  • dovleceii,
  • vinetele,
  • ciupercile,
  • conopida,
  • sparanghelul.

Pentru a adăuga gust și aromă, puteți utiliza condimente și uleiul de măsline. Înainte de a găti legumele proaspete, puteți să le marinați, de exemplu, în sos de soia, adăugând usturoi, ardei iute și alte condimente.

Овочі на грилі

Atât pentru adulți, cât și pentru copii, un aperitiv perfect pentru grătar este porumbul prăjit. Curățați-l de frunze, clătiți-l sub apă curgătoare și prăjiți-l la grătar timp de 5 minute pe fiecare parte. Un sos din maioneză, suc de limetă și parmezan ras va adăuga o notă de picanterie porumbului.

Încercați să gătiți porumbul pe grătar și în câteva minute aperitivul ușor de preparat, delicios și picant va fi pe masa voastră.

2.Carne suculentă

Vara, la aer liber: fie că este vorba de un picnic în parc, o cină în curtea casei sau o petrecere pe plajă, carnea suculentă și aromată arată deosebit de apetisantă. Alegeți bucăți de porc, vită sau carne de pui pentru a le găti la grătar. Marinați carnea în prealabil pentru ca ea să absoarbă condimentele delicioase și sosurile.

De asemenea, puteți opta pentru cârnăciori speciali de porc sau vită pentru grătar, steake-uri, medalioane. Puteți alege orice parte a porcului pentru grătar sau barbecue. La alegerea cărnii de vită se recomandă de atras atenția la mușchi, pulpă, ciolan sau partea inferioară a coapsei. Carnea de vițel care se potrivește pentru grătar este picioarele, gâtul și fleica, iar din carnea de oaie cel mai bine e să alegeți partea din spate, gâtul și coastele. Păsărea de casă și animale vânate se potrivesc perfect pentru a fi gătite întregi sau în bucăți: pe cărbuni, pe bețe pentru frigăruie, la rotisor sau pe grilaj.

3.Fructele de mare

Dacă sunteți un iubitor al fructelor de mare, nu uitați să le adăugați în lista de produse pentru meniul de grătar. Un adaos minunat la masa voastră ar fi:

  • Creveții,
  • Somonul,
  • Calmarii,
  • Racii.

Fructele de mare ușoare, suculente și incredibil de gustoase cu siguranță nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Pregătiți pentru ele sosuri de usturoi, dulci-acrișoare, de cașcaval, tomate sau allioli. Toate opțiunile vor merge de minune cu fructele de mare gătite bine la grătar.

4.Fructele

Da, da, nu am greșit. Știați că puteți găti fructe pe grătar? Ananasul, piersicile, perele sau bananele – toate capătă un gust și un aromă deosebită atunci când sunt gătite la foc deschis. Încercați să le serviți în combinație cu înghețată sau ca desert.

În plus, fructele gătite pe grătar pot fi utilizate în diverse sosuri, adăugate în salate, aperitive sau pe canapele. Dulceața lor combinată cu „fumul” oferă un gust și o aromă excepțională.

5.Tortilla

Aceasta este una dintre cele mai populare gustări pe care o puteți pregăti ușor și simplu pe grătar. Umplutura suculentă și lipia crocantă formează acea combinație perfectă pentru ingredientele folosite.

Ca umplutură, puteți utiliza diferite combinații: pui, porc, ton, roșii, verdeață proaspătă, avocado, ș.a. Cel mai important este să nu uitați să ungeți generos lipia cu sos și să adăugați o cantitate generoasă de cașcaval ras pentru a intensifica gustul.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *