Produse pentru longevivi: ce să mâncăm pentru a prelungi durata vieții

Produse pentru longevivi: ce să mâncăm pentru a prelungi durata vieții

Există destul de mulți factori care influențează durata vieții. Printre aceștia se numără lipsa obiceiurilor proaste, activitatea fizică, tratamentul și controlul bolilor cronice, vaccinarea și, desigur, alimentația corectă.
Mâncarea are un potențial semnificativ în prevenirea bolilor, în aprovizionarea organismului cu vitamine și minerale necesare. Oamenii de știință au dovedit că există alimente care afectează direct durata vieții. Acestea sunt alimente destul de simple și accesibile, pe care fiecare dintre noi le poate consuma pentru a rămâne tânăr și plin de energie.

Așadar, iată produsele de bază care pot să vă prelungească durata vieții:

  • Broccoli și conopida,
  • Avocado,
  • Peștele gras,
  • Roșiile,
  • Pomușoarele,
  • Nucile,
  • Ovăzul,
  • Sfecla,
  • Ciocolata amară.

Sunteți de acord că această listă de produse este prezentă în coșul de cumpărături aproape al fiecărei familii. Cel mai important este să consumați mâncarea sănătoasă în mod regulat, să o gătiți corect și să mâncați cu plăcere.

Broccoli și conopida

Beneficiile legumelor crucifere în dieta noastră sunt enorme. Ele conțin un puternic antioxidant în compoziția lor, sulforafanul, care contribuie la întărirea pereților vaselor, scade tensiunea arterială, previne bolile cardiovasculare, controlează funcționarea creierului și are chiar un efect antitumoral. În plus, există studii care confirmă că legumele crucifere protejează împotriva bolilor Parkinson și Alzheimer.

Брокколи и цветная капуста в рационе

Cel mai bine este să consumați broccoli și conopida în stare crudă sau să le gătiți la abur. De asemenea, aceste legume pot fi coapte la cuptor, adăugate în supe și salate, preparate ca un julien cu conopidă și cașcaval, un ghiveci cu broccoli și pui, omletă cu broccoli și alte feluri de mâncare.

Consumul regulat al acestor legume crucifere va diversifica meniul de acasă și va aduce beneficii pentru sănătate.

Peștele gras

Aceasta este o alegere ideală pentru sănătatea inimii, deoarece peștele gras reprezintă o sursă de acizi grași omega-3, care protejează inima și vasele de sânge împotriva afecțiunilor periculoase precum ateroscleroza, aritmia și angor pectoral.

Care specii de pește gras este el mai bine să consumați?

  • Peștele roșu (somon, păstrăv-de-mare, lostriță, gorbușă)
  • Nercă
  • Macrou
  • Scrumbie norvegiană
  • Cambulă
  • Scrumbioară de Pacific
  • Ton
  • Carp-ghebos, etc.

Peștele gras poate fi consumat slab sărat, copt sau prăjit. Adăugați mai multă pește gras în dieta dvs., iar organismul dvs. vă va fi foarte recunoscător.

Avocado

Toți cei care au grijă la sănătatea lor consume acest fruct benefic. Avocado este o adevărată comoară de vitamine și microelemente sănătoase, conținând grăsimi mononesaturate, acid folic, fibre, potasiu, vitaminele K1, C, E, B6 și altele.

Авокадо - продукт для долгожителей

Oamenii de știință au dovedit că avocado reduce nivelul de colesterol „rău”, protejează inima și vasele de sânge împotriva aterosclerozei, ajută la pierderea în greutate, ameliorează procesele inflamatorii din organism și menține sănătatea ochilor.

Ce feluri delicioase se pot pregăti cu avocado? Acest fruct este adesea adăugat în salate, pe tartine, în aperitive, taco, tortilla. Din avocado se prepară un guacamole gustos și sănătos, o supă gaspacho de vară, smoothie-uri verzi și multe altele.

Roșii

Principala calitate a roșiilor este licopenul, un puternic antioxidant care previne formarea celulelor canceroase. Mai mult decât atât, roșiile care au fost supuse unei scurte prelucrări termice sunt cele mai sănătoase. După acest proces, cantitatea de licopen din pulpă crește cu o treime.

Adăugați roșii în ghiveci, salate, budincă cu legume, mâncăruri din carne, beți suc natural de roșii și veți spori semnificativ șansele dvs. de a trăi mai mult.

Pomușoare

Cercetătorii care au studiat impactul diferitelor alimente asupra organismului uman au confirmat că consumul de pomușoare are un efect direct asupra calității sănătății noastre. În pomușoare se găsesc pigmenți vegetali unici, care sunt antioxidanți puternici și curăță organismul nostru de proteine toxice care pot duce la pierderea memoriei și reducerea capacităților cognitive, prevenind astfel îmbătrânirea creierului.

Cele mai benefice pomușoare pe care ar trebui să le includeți în regimul dvs. alimentar sunt:

  • Afinele
  • Murele
  • Căpșunele
  • Zmeura
  • Afinele
  • Răchițelele.

Ягоды - продукт для долгожителей

Pomușoarele trebuie consumate crude, adăugați-le în salată, pregătiți din ele smoothie, limonade, înghețată, sosuri.

Nucile

În zona noastră, nucile sunt răspândite și sunt considerate un lider în rândul alimentelor care contribuie la sănătatea creierului. În plus, nucile reglează metabolismul proteinelor și grăsimilor, restabilesc procesele metabolice în organism și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Pe lângă aceasta, nucile reduc nivelul colesterolului dăunător, previn formarea plăcilor aterosclerotice și întăresc pereții vaselor sangvine.

Din nuci se pregătesc bomboane de casă, turte dulci (kozinaki), ele sunt adăugate în patiserie, sosuri și sunt consumate în multe feluri de mâncare din bucătăria georgiană.

Ovăz

Avem o veste bună pentru tine: dacă începi fiecare dimineață cu o porție de fulgi de ovăz integral, poți reduce riscul de deces prematur cu 9%.

Овсянка - продукт для долгожителей

Aceste cereale controlează nivelul de glucoză din sânge, îmbunătățește peristaltismul intestinal și are un efect benefic asupra funcționării sistemului digestiv. Pe lângă aceasta, ovăzul reprezintă o sursă bună de carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine (PP, grupele B, E, A), microelemente (fosfor, calciu, magneziu, siliciu) și fibre alimentare.

Pregătiți terciul de ovăz pentru micul dejun, adăugați nuci și pomușoare și veți obține unul dintre cele mai sănătoase și echilibrate feluri de mâncare.

Ciocolata amară

Cine ar refuza să mănânce ciocolată? Aceste dulciuri sănătoase nu au doar calități gustative excelente, ci îndeplinește și mai multe funcții benefice pentru sănătatea corpului nostru. Cercetătorii au demonstrat că persoanele care consumă în mod regulat ciocolată neagră de calitate trăiesc în medie cu un an mai mult.

Ciocolata furnizează organismului polifenoli, care sunt de două ori mai activi decât cei găsiți în vinul roșu. Polifenolii inhibă acțiunea radicalilor liberi, încetinind procesele de îmbătrânire și prevenind afecțiuni periculoase.

Sfeclă

Această plantă rădăcinoasă simplă și accesibilă ne ajută să rămânem sănătoși și să avem un tract digestiv bine funcționând până la vârste înaintate. Sfecla poate ajuta la eliminarea grăsimii din ficat, normalizarea digestiei, întărirea sistemului nervos și scăderea nivelului de colesterol din organism.

Din sfeclă se fac salate, se adaugă în felurile de mâncare principale precum borșuri și supe, se folosește pentru a pregăti aperitive și chiar se adaugă în produsele de patiserie.

Îmbogățiți-vă regimul zilnic cu aceste ingrediente gustoase și sănătoase și veți crește semnificativ șansele de a trăi mult timp.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *