Alegerea ingredientelor pentru sushi

Alegerea ingredientelor pentru sushi

Bucătăria japoneză este recunoscută de mult timp în întreaga lume și a cucerit inimile bucătarilor și a iubitorilor de mâncare exotică.

tătător , atunci articolul nostru este doar pentru dvs. Există o mulțime de produse pentru bucătăria asiatică în magazine și este dificil să decideți ce ingrediente trebuie să cumpărați pentru sushi. Dacă veți alege produsele potrivite, atunci nu ar trebui să existe dificultăți în gătit.

Ингредиенты для приготовления суши


În magazinul online Dismarket, am pregătit pentru clienții noștri tot ce aveți nevoie pentru a găti sushi delicios sau rulouri acasă. Gustul  este format dintr-o combinație de orez și fructe de mare. Toate celelalte ingrediente suplimentare vă vor ajuta să dați o aromă  sau să o facți picantă,  suculentă.

De ce veți avea nevoie pentru a găti sushi?

Sushi poate fi de diferite tipuri și gusturi, dar există două ingrediente cele mai importante fără de care este imposibil să gătești acest fel de mâncare. Aceasta, desigur, este orezul și algele nori. Toate celelalte ingrediente pot fi selectate la alegere după preferință
Pregătirea Sushi este o mare provocare  culinară, astfel încât să puteți încerca diferite opțiuni și să combinați ingredientele între ele.

Orez Sushi

Pentru ca sushi să vă reușească într-adevăr ca într-un restaurant sau sushi bar, este necesar în primul rând să alegeți tipul potrivit de orez. Orezul cu care se prepară pilaf, terci de orez sau supă nu va fi potrivit aici.

  • Orezul trebuie să aibă un conținut ridicat de amidon și gluten, astfel încât sushi să nu se dezintegreze și să-și păstreze bine forma.
  • Boabele trebuie să fie rotunde, nu prea mari și nu foarte mici. Este de dorit ca semințele să aibă aproximativ aceeași dimensiune. De asemenea, ar trebui să fie solide, de culoare mată-transparentă, fără pete și puncte negre.
  • De obicei, există o etichetă pe ambalaj cu orez, care este potrivit pentru a face sushi.
  • Verificați întotdeauna termenul de valabilitate al produsului, deoarece mărfurile depozitate în depozit își pot pierde calitatea și apoi orezul nu va putea păstra forma dorită.

Orezul special pentru prepararea sushi este produs astăzi în diferite țări. Una dintre cele mai populare branduri este Nishiki. Este puțin probabil să o vedeți în supermarketurile obișnuite, dar ar trebui să fie în magazine specializate de produse pentru bucătăria asiatică. Soiurile Okomasan și orezul japonez Kenji premium s-au dovedit, de asemenea, potrivite

Nori alge pentru sushi

Nori sunt algele uscate presate care sunt folosite pentru a înfășura sushi. Ele sunt vândute în pachete de zece, cincizeci sau o sută de foi. Atunci când alegeți acest ingredient, acordați atenție clasei de alge. Marcajele pot fi aurii(Gold), argintii (Silver), roșii (Red) și verzi (Green).

Algele din clasa de  Gold sunt considerate cele mai potrivite pentru a face sushi. Au cel mai plăcut și delicat gust gust. Clasa Silver nori sunt, de asemenea, perfecte. Dacă ați ales nori din clasa roșie și verde, fiți pregătiți pentru faptul că vă așteaptă o provocare atunci când împachetați sushi, astfel de nori, cel mai probabil, nu vor putea deveni cel mai bun “înveliș” pentru orez și umplutură.

Dacă producătorul nu a specificat marcajul, atunci este posibil să deosebiți algele de înaltă calitate de cele de calitate scăzută după culoare. Nori din clasa Gold sunt verde închis, aproape negru, restul au o nuanță mai deschisă de verde.

Dressing pentru orez

Un alt produs important este dressing-ul de orez. Pentru al pregăti, va trebui să luați oțet de orez, sare și zahăr. Proporția rețetei este după cum urmează (la 1 kg de orez fiert):

  • 80-100 ml oțet de orez,
  • 2 lingurițe zahăr,
  • 1 linguriță sare

Se amestecă ingredientele și se toarnă uniform peste orez, astfel încât fiecare bob să fie înmuiat.

Bucătarii profesioniști preferă să folosească doar oțet de orez, fără a-l înlocui cu oțet de mere sau vin. Numai oțetul de orez este capabil să ofere aromă și gust unic de orez păstrînd  rețeta tradițională de sushi.

Umplutura pentru sushi

O varietate de ingrediente pot fi utilizate pentru umplere. Cel mai adesea poate fi:

  • pește (somon, biban, anghilă, ton etc.);
  • fructe de mare (creveți, carne de crab, scoici, midii etc.);
  • carne (pui, slănină etc.);
  • Brânză cremă Philadelphia;
  • legume (castraveți, avocado, ardei etc.);
  • ouă  sub formă de omletă.

Principala regulă în alegerea produselor este calitatea și prospețimea acestora. În magazinul online Dismarket puteți cumpăra toate bunurile necesare pentru sushi de gătit acasă și să fiți absolut siguri de calitatea lor înaltă.

Condimente pentru Sushi: wasabi, ghimbir, sos de soia

Înainte de a mânca sushi, încercați puțin ghimbir murat, astfel încât să activați receptorii. Sosul de soia va face felul de mâncare mai suculent, va adăuga un gust bogat și, în combinație cu wasabi — hrean japonez parfumat, care este servit sub formă de pastă— se dovedește a fi o adevărată încântare pentru gurmanzi.

Wasabi este de obicei vândut sub formă de pulbere care trebuie diluată sau sub formă de pastă gata preparată într-un tub. Bucătarii profesioniști preferă pulberea, deoarece poate fi făcută mai delicată în consistență.

Sosul de soia este mai bine să alegeți fermentația naturală. primul din lume este marca Kikkoman.
Ghimbirul murat  folosit pentru sushi. Poate fi alb sau roz. Ele sunt absolut identice în gust și aromă, culoarea roz este obținută prin nuanțarea ghimbirului cu coloranți alimentari naturali.
Acum știți că alegerea și cumpărarea tuturor produselor necesare pentru pregătirea sushi este mult mai ușoară decât părea. Și vom fi bucuroși să vă ajutăm în acest sens. În catalogul magazinului online Dismarket, toate ingredientele pentru sushi și alte feluri de mâncare asiatice sunt întotdeauna disponibile.




Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *