Ce fructe de mare să alegi pentru dieta ta

Ce fructe de mare să alegi pentru dieta ta

Fructele de mare sunt  în sine  un dar al naturii, o delicatese   sănătoasă care este consumată de oameni de pe toată planeta: din America până în Asia. Au o valoare nutritivă uriașă, deoarece au o compoziție bogată de vitamine și microelemente.
Mâncărurile cu fructe de mare trebuie incluse în dietă de 2-3 ori pe săptămână. Abia atunci dieta ta va fi considerată completă și echilibrată. Fructele de mare includ nu numai pește și creveți, ci și midii, scoici, calmar, caracatiță, alge – tot ceea ce ne oferă Oceanul.

Fructele de mare formează baza bucătăriei mediteraneene și ocupă un loc onorabil în bucătăria asiatică. Există un număr mare de rețete pe care le puteți găti acasă și puteți profita la maximum de darurile mării.

Cele mai populare fructe de mare

Când vorbim despre fructe de mare, primul lucru care ne vine în minte este, desigur, creveții. Sunt disponibili în aproape fiecare magazin și supermarket. Creveții pot fi vânduți proaspeți și congelați, pot fi mari și mici, cruzi și fierți. Este o gustare preferată, un ingredient util pentru salate, fidea, paella, supe și alte feluri de mâncare.

Dar, pe lângă creveți, există și alte fructe de mare care pot fi folosite. De exemplu,

  • midii;
  • crabi;
  • scoici;
  • ton;
  • caracatițe;
  • calmar etc.

Să aruncăm o privire mai atentă la această selecție de fructe de mare și să aflăm ce puteți găti din ele.

Midii: moluște valoroase din adâncurile mărilor

Dintre bivalve, midiile sunt preferate pentru mâncare. Este o sursă excelentă de proteine naturale. Știați că midiile conțin mai mult decât carnea de pasăre? În plus, aceste fructe de mare conțin iod, zinc, seleniu, vitamine din grupele A și B. sunt utile pentru întărirea sistemului cardiovascular, elimină toxinele din organism, sunt capabile să ne prelungească tinerețea și să păstreze frumusețea.

Midiile pot fi prăjite, înăbușite în sos, murate, afumate, adăugate la salate, pizza, supe, tăiței. Este foarte rafinat și, în același timp, cât mai ușor posibil să gătești midii într-un sos cremos cu usturoi. De asemenea, pot fi prăjite în sos de soia și adăugate la spaghete.

Un moment  important: mâncărurile gătite cu midii se recomandă să fie consumate imediat, nu pot fi păstrate la frigider mai mult de o zi.

Carne de Crab: o delicatesă rafinată

Carnea de Crab este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai valoroase delicatese din fructe de mare. Este bogat în potasiu și calciu, fier, fosfor, vitaminele B și PP. Carnea de Crab este un afrodiziac puternic care crește potența masculină și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra activității sistemului
cardiovascular și nervos.

Crabul poate fi fiert întreg sau adăugat la supe, de exemplu, faimoasa supă bouillabaisse. Dacă aveți carne de crab congelată, atunci o puteți adăuga la salate, rulouri, diverse gustări.

Scoici: mâncarea gurmanzilor

Aceste vietăți marine au un gust unic și incomparabil. Scoicile sunt foarte des incluse în meniul multor restaurante din diferite țări. Cel puțin din acest motiv, cu siguranță trebuie să încercați să le gătiți.

Mai întîi de toate, scoicile trebuie dezghețate corespunzător. Bucătarii profesioniști recomandă să o pentru dezghețarea rapidă: așezați scoicile într-un amestec de apă și lapte timp de aproximativ 30 de minute. După aceea, puteți începe procesul termic. Anterior, este mai bine să marinați scoicile în usturoi și ierburi provensale și să le prăjiți într-o tigaie – gril. Prăjiți scoicile timp de 1,5-2 minute pe fiecare parte. Vor fi gata când vor fi acoperite cu o crustă aurie ușoară. La servire, vă recomandăm să stropiți bucatele cu suc de lămâie.

De asemenea, puteți găti scoici în ierburi proaspete – pătrunjel, coriandru, mărar. Dacă prăjiți  scoici în unt, aceastea vor avea un gust cremos delicat suplimentar. De asemenea, pot fi gătite pe grătar sau în cuptor. Cel mai important lucru de reținut este că Scoica necesită o cantitate minimă de condimente și proces termic.

Ton: pește regal

Primul lucru care îți vine în minte când te gândești cum să gătești tonul este friptura. Pentru a face acest lucru, marinați peștele în ulei de măsline, piper negru și sare de mare grosieră. După aceea, prăjiți bucata într-o tigaie fierbinte pentru grătar timp de 2-4 minute pe fiecare parte. Voila, iar cea mai delicioasă friptură de pește este gata.

De asemenea, tonul congelat poate fi folosit pentru a face o salată de pește, coaceți tonul la cuptor și serviți cu legume parfumate la grătar.
Conservele de ton în borcane se vând cel mai adesea pe rafturile magazinelor. Acest lucru este foarte convenabil deoarece este deja gata de utilizare. Un astfel de ton poate fi adăugat la salate, paste, caserole, primele feluri de mâncare, unse pe sandvișuri sau bruschetta.

Tonul este util deoarece practic nu există colesterol și grăsimi dăunătoare în el. Peștele are, de asemenea, un conținut ridicat de proteine, acizi nesaturați omega-3, vitamine și micro-elemente.

Caracatițe: domnii mărilor

Desigur, acești locuitori ai mării au o cantitate record de zinc și cupru. Caracatițele au o compoziție echilibrată de microelemente utile, inclusiv acizi grași nesaturați omega-3 și sunt un adevărat depozit de vitamine necesare bunei funcționări a sistemului cardiovascular și imunitar al organismului.

În ceea ce privește gătitul caracatițelor, acestea sunt un ingredient puțin capricios. Dar știind câteva secrete, puteți găti o delicatesă delicioasă. Înainte de prăjire sau tocană, caracatița poate fi fiartă în apă timp de 10 minute. Se pot coace și la cuptor sau pe grătar.

Caracatițele sunt marinate, de regulă, în ulei de măsline, usturoi, ierburi provensale. La servire, puteți turna suc de lămâie peste bucate.

Calmarul: scoici delicioase

Poate că calmarul este deținătorii recordului în numărul de rețete cu ei. Deci, pot fi fierte, prăjite, murate, uscate, adăugate la salate, supe, servite ca gustare, umplute. Carnea de calmar are o textură foarte suculentă și delicată, conține o mulțime de proteine și vitamine valoroase care ajută la curățarea organismului de toxine, îmbunătățesc digestia, cresc tonusul și elasticitatea vaselor de sânge.

Calmarul nu trebuie să gătească mult timp, maximum 2-3 minute, altfel vor deveni dure. Deci, dacă gătiți feluri de mâncare din mai multe ingrediente, de exemplu, supă sau risotto, atunci adăugați calmarul la sfîrșit.

De asemenea, puteți face gustări foarte gustoase din calmar. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un aluat de ouă, făină, pesmet, sare și condimente pentru pește. Tăiați calmarul în inele și înmuiați-le în aluat, prăjiți-le într-o tigaie.

Bogăția și varietatea fructelor de mare sunt nelimitate. Pe site-ul nostru veți găsi întotdeauna fructe de mare de înaltă calitate pe care le puteți găti și simți gustul lor unic.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *