Boabe Edamame: ce este și cum să le gătești corect

Boabe Edamame: ce este și cum să le gătești corect

Boabele  Edamame sunt  foarte populare în cultura gastronomică asiatică. Sunt considerate una dintre cele mai bune surse de proteine și o gustare tradițională în bucătăria japoneză.
Edamame este un bob de soia imatur, care se traduce din japoneză ca “fasole pe branț”. Sunt foarte moi și verzi, spre deosebire de fasolea deja matură, care este folosită pentru producerea brânzei tofu și a laptelui de soia.

Astăzi, aceste legume au fost perfect integrate în bucătăria europeană și au devenit disponibile în magazinele asiatice specializate sau în magazinele online. Puteți cumpăra fasole edamame cel mai adesea sub formă congelată, astfel încât acestea să păstreze maximum de nutrienți și acces în orice moment al anului.

Datorită cantității mari de fibre vegetale, edamame îmbunătățește digestia, ajută la scăderea nivelului de colesterol și zahăr și are, de asemenea, un efect antioxidant asupra organismului. De asemenea, valoarea nutritivă a edamame constă în prezența proteinelor ușor digerabile, un conținut ridicat de acid folic și absența grăsimilor.


Fiecare păstăi conține trei fasole verde ovală cu un gust pronunțat de nuci dulci. În mod tradițional, edamame este mâncat ca o gustare. Sunt servite în restaurantele asiatice la orice comandă, ca alternativă la  pâine. Fasolea edamame decojită poate fi adăugată la salate, supe, hummus, tăiței și preparate din orez. Edamame suculent și crocant sunt ideale ca gustare pentru bere sau alte băuturi răcoritoare.

Cum să gătești fasole edamame?

Deci, ați cumpărat fasole edamame congelată. Să le gătim corect acum. Puteți găti fasole atât în păstăi verzi, cât și decojite. În același timp, păstăile în sine sunt necomestibile, deoarece sunt fibroase și dure. Trebuie să stoarceți fasolea și să aruncați păstăia.

Principalele recomandări pentru gătitul fasolei:

1. Edamame congelat poate fi preparat fără pre-dezghețare.

2. Fasolea în păstăi trebuie fiartă în apă sărată aproximativ 5-6 minute, edamame decojit – 3-4 minute.

3. Nu acoperiți oala cu un capac atunci când gătiți, altfel fasolea își poate pierde culoarea verde strălucitoare plăcută.

4. Nu gătiți prea mult fasolea. Acestea ar trebui să fie ușor ferme, abia cedând dinților. Fasolea moale prea gătită își pierde textura.

5. Puteți utiliza o duză de aburire. Deci edamame nu va absorbi excesul de lichid.

Бобы эдамаме купить

Cel mai simplu mod de a găti fasole edameme este să le fierbeți în apă. Apoi adăugați sare sau condimentați cu sos de soia. Dar există și alte rețete mai interesante cu edamame.

Gustare picantă de boabe Edamame în sos fierbinte

Ingrediente:

Fasole Edamame – 500 g

Sos de soia – 3 linguri.l.

Usturoi – 1 cățel

Ulei de susan – 1 lingura. l.

Zahăr-1 linguriță.

Ardei iute (condimente)

Sare de mare grosieră

1. Fierbeți fasolea congelată în apă sărată. Gatiti 4-5 minute.

2. Transferați edamame într-o strecurătoare pentru a permite scurgerea excesului de lichid.
3. Preîncălziți tigaia. Se toarnă ulei de susan și sos de soia. Adăugați ardeiul iute, usturoiul și zahărul.

4. Se amestecă ingredientele. Când sosul se îngroașă, opriți focul.

5. Se toarnă sosul peste fasolea fiartă și se pune totul pe o farfurie.

Бобы эдамаме закуска

Fasole Edamame cu parmezan

Ingrediente:

Fasole Edamame – 500 g

Sare-1 linguriță.

Usturoi-2 catei

Parmezan-50 g

Ulei de măsline – 1 linguriță.

1. Se fierbe edamame într-o cratiță (timp de gătit 4-5 minute). Puneți fasolea într-o strecurătoare și uscați-o cu prosoape de hârtie.

2. Preîncălziți tigaia. Se toarnă uleiul de măsline.

3. Adăugați usturoiul și fasolea tocate mărunt. Prăjiți ingredientele timp de 3-4 minute.

4. Presărați edamame cu parmezan ras amestecat cu sare.

5. Stinge focul. Serviți bucatele fierbinți sau răcite.

Puteți cumpăra oricând boabele edamame congelate de pe site-ul magazinului online de gastronomie Premium Dismarket. Încercați să le gătiți și veți obține o alternativă sănătoasă excelentă la gustările dăunătoare, cum ar fi chipsurile.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *