Cuțite și accesorii care cu siguranță sunt la îndemână în bucătărie
Orice bucătărie profesională ar trebui să fie echipată cu aparate bune, unelte și accesorii de înaltă calitate. Bucătarii le folosesc în fiecare zi, creând capodopere culinare, astfel încât orice instrument ar trebui să fie fiabil, convenabil și funcțional.
Majoritatea dispozitivelor profesionale de bucătărie sunt potrivite și pentru gătitul acasă. După ce ați citit acest articol, veți afla despre setul de cuțite de bază care este potrivit atât pentru bucătari, cât și pentru gospodine și veți putea, de asemenea, să determinați ce accesorii veți avea nevoie în bucătăria dvs.
Un set de bază de cuțite pe care trebuie să le cumpărați pentru gătit Să începem cu cuțitele, deoarece acesta este instrumentul cel mai frecvent utilizat la masa de lucru. Cu ajutorul lor, produsele sunt tăiate, curățate și pregătite pentru prelucrare și gătire ulterioară.
Un set de bază de cuțite care va fi util în fiecare bucătărie:
- cuțitul bucătarului sau cuțitul bucătarului – șef ;
- cuțit universal;
- curățător de legume;
- cuțit de tăiat pâine;
- cuțit de dezosare.
Având un astfel de set, veți putea pregăti ingredientele pentru prepararea mâncărurilor: curățați legumele sau fructele, feliați carnea ,tăiați carnea etc.
Cuțitul bucătarului sau cuțitul bucătarului – șef
Cu acest instrument, se efectuează aproximativ 90% din lucrările de tăiere a ingredientelor. Cea mai comună lungime a lamei pentru el este o gamă cuprinsă între 15 și 30 cm.
Scopul principal al cuțitului unui bucătar este tăierea legumelor și felierea cărnii.
Cuțit Universal
Un astfel de instrument îndeplinește o gamă largă de sarcini. Este mai mic decât un cuțit de bucătar, dar mai lung decât un cuțit de curățat legume. Lama cuțitului universal este îngustă, iar lungimea lamei este de 14-16 cm. Acesta este un cuțit ușor și ascultător, care este confortabil de ținut în mână.
Un cuțit universal este folosit pentru curățarea fructelor și legumelor, pentru tăierea ingredientelor și felierea acestora.
Cojitor De Legum
Acesta este un cuțit mic cu o lamă dreaptă sau ușor curbată. Numele cuțitului vorbește de la sine. Acest instrument este utilizat pentru curățarea legumelor și fructelor, este potrivit și pentru sculptură – tăierea artistică a legumelor și fructelor, tăierea diferitelor modele și ornamente.
Lungimea lamei unui astfel de cuțit este de obicei de la 6 la 10 cm.
Cuțit De Tăiat Pâine
Un astfel de cuțit este numit și serreitor. Instrumentul are dinți caracteristici și poate tăia chiar și cea mai proaspătă pâine fără a o toca sau a o sfărâma. Ascuțire specială în formă de undă pentru a tăia crusta de pâine și a tăia pulpa fără a o zdrobi.
Lungimea lamei unui cuțit pentru felierea pâinii este de aproximativ 15-30 cm. în plus față de funcționalitatea directă, un astfel de instrument poate fi utilizat pentru felierea fructelor cu coajă tare, de exemplu, pepene verde, pepene galben, ananas etc.
Cuțit de dezosare
Acest cuțit este necesar atunci când trebuie să lucrați cu carne. Cu un astfel de instrument, puteți îndepărta cu ușurință carcasa de carne sau pește. Lama subțire și flexibilă ajunge acolo unde celelalte cuțite nu pot ajunge.
Apropo, pentru ca cuțitele dvs. să fie întotdeauna bine ascuțite și exploatate cu capacitate maximă , trebuie să aveți o piatră bună pentru ascuțire. Deci, pe site-ul nostru puteți cumpăra o piatră de ascuțit Ambrogio Sanelli online și veți fi mulțumit de munca sa.
Ce alte accesorii de bucătărie trebuie să cumpăr
Pentru a fi fericit în bucătărie, aveți nevoie de dispozitive care vă vor ajuta să pregătiți toate ingredientele și să gătiți felul de mâncare cât mai confortabil posibil.
Deci, fiecare bucătărie ar trebui să aibă următoarele accesorii și dispozitive:
- Placă de tăiere (tocător). Pe ea veți putea tăia legume, fructe, carne, pește, brânzeturi, pâine etc. pentru fiecare categorie de produse este de dorit să aveți o placă separată.
- Răzătoare. Radeți brânză, ciocolată, legume – este nevoie de o răzătoare pentru aproape fiecare fel de legume inclusiv și deserturi.
- Deschizător de conserve. Cu aceasta, puteți deschide ușor și rapid orice cutie de conserve, gem.
- Spatule de bucătar. Sunt necesare pentru a amesteca bucatele într-o tigaie de teflon sau într-o cratiță, întoarceți clătitele, clătitele, amestecați smântâna etc.
- Lingură (polonic). Acesta este un instrument indispensabil pentru turnarea supei într-o farfurie.
- Tel de bucătărie. Cu aceasta, puteți bate ouăle, puteți face aluat sau cremă de patiserie.
Un astfel de set de accesorii de bază cu care puteți efectua sarcini maxime în bucătărie și puteți găti aproape orice fel de mâncare. Pe site-ul nostru puteți cumpăra cuțite de înaltă calitate și accesorii de bucătărie care vor deveni asistenți indispensabili, atât într-o bucătărie profesională, cât și acasă.
Lasă un răspuns