Bucate cu Cod: rețete simple și neobișnuite

Bucate cu Cod: rețete simple și neobișnuite

Codul fraged și suculent va decora orice masă. Acest pește popular nu poate fi doar prăjit într-o tigaie sau copt în cuptor, ci și multe alte rețete neobișnuite . Acest pește de mare este bogat în proteine și are carnea dietetică, se pregătește destul de repede și ușor.

Codul are puține oase, iar fileul de pește este suficient de fraged pentru a satisface plăcerile celor mai fini gurmanzi. Mai mult, codul se dovedește a fi foarte gustos atât în rețetele obișnuite de acasă, cât și pregătite de cei maui iscusiți bucătari. De exemplu, chiftele delicioase și suculente din cod pot fi servite cu piure de cartofi, iar bețișoarele de pește din cod în pâine de migdale pot fi pregătite pentru o masă festivă tip bufet.

Încercați să gătiți aceste rețete din cod și vă garantăm că veți iubi acest pește de la primul gust.

Cod prăjit cu linte

Un fel de mâncare simplu și satisfăcător, care va deveni cu siguranță preferatul tău pe lista de meniuri zilnice.

Luați următoarele ingrediente:

  • Linte verde 200 g
  • File de Cod 650 grame
  • Ceapa 1 buc.
  • Usturoi 2 catei
  • Ulei de măsline 2 linguri. l.
  • Unt 3 linguri. l.
  • Suc de lamiae
  • Pătrunjel
  • Sare, piper

Într-o cratiță cu fundul gros, topiți 2 linguri de unt, adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul. Se prăjește până se rumenesc sub capac timp de 10 minute. Adăugați sare după gust.
Scoateți capacul și gătiți încă 10 minute. Adăugați linte și puțină apă în legume. Se fierbe până se înmoaie.

Палочки из трески

Condimentează fileurile de cod cu sare și piper. Prăjiți peștele într-o tigaie în unt și ulei de măsline. Codul ar trebui să fie roșu
Înainte de servire, adăugați suc de lămâie, pătrunjel, piper și ulei de măsline la linte.

Sos cu cod

O gustare originală care poate fi pregătită în siguranță pentru o masă festivă. Acest sos poate fi servit cu creveți cu ciabatta caldă sau pâine proaspăt coaptă, bruskete.

Pentru rețetă vom avea nevoie de:

  • File de Cod 350 g
  • Lapte 2 cani
  • Smântână grasă 1 cană
  • Cartofi 2 buc.
  • Usturoi 4 catei
  • Ulei de măsline 2/3 cană
  • Cimbru
  • Cuișoare
  • Suc de lamiae
  • Sare, piper

Înmuiați codul în apă rece timp de 24 de ore, în timp ce schimbați apa la fiecare 6 ore. Cel mai bine este să faceți acest lucru în frigider.

După aceea, clătiți bine peștele, puneți-l într-o cratiță cu apă și aduceți la fierbere. Scurgeți prima apă și umpleți-o din nou cu apă, repetați din nou acțiunea. Se toarnă lapte și smântână într-o cratiță. Aduceți la fierbere și gătiți la foc mic până când carnea de cod începe să se destrame (aproximativ 15 minute). Lăsați o jumătate de pahar de lichid și scurgeți restul. Împărțiți fileurile de cod în fibre.

Curățați cartofii și tăiați-i în jumătate. Se toarnă apă, și se fierbe 20 de minute până se înmoaie. Se răcește cartofii și se pasează.

În timp ce cartofii se gătesc, gătiți uleiul cu condimente. Pentru a face acest lucru, amestecați ulei de măsline, cimbru, usturoi și cuișoare într-o cratiță. Gatiti la foc mic aproximativ 5 minute. Se strecoară și se lasă să se infuzeze.

Puneți codul,și o jumătate din volumul de ulei picant, amestecul de lapte rămas, sucul de lămâie și jumătate de pahar de apă fierbinte într-un blender. Măcinați totul până se omogenizează. Adăugați cartofii și uleiul picant rămas, condimentați cu sare și piper după gust, adăugați ulei de măsline.

Bastoane de Cod în pâine de migdale

O gustare originală care vă va surprinde prin gustul  crocant  delicat și plăcut. Serviți bețișoarele cu sosul preferat și bucurați-vă!

Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de:

  • File de Cod 450 g
  • Un pahar de migdale zdrobite
  • Ceașcă de fulgi de tărâțe zdrobite
  • Ouă 2 buc.
  • Sare de mare 1 linguriță.
  • Praf de usturoi 0,5 lingurițe.
  • Ardei Cayenne 0,5 lingurițe.
  • Oregano 0,5 lingurițe.
  • Ulei de măsline

Tăiați fileul de cod în bețișoare de aproximativ 2,5 x 12,5 cm. într-un castron, amestecați migdale, tărâțe, oregano, praf de usturoi și sare de mare. Într-un castron separat, bateți ouăle până se spumează.

Соус дип из трески

Preîncălziți cuptorul la 220 CP C. înmuiați bețișoarele de pește în amestecul de ouă, apoi rulați în pesmet de migdale. Ungeți un vas de copt cu ulei de măsline și puneți bețișoarele în el.

Coaceți bețișoarele de pește până se rumenesc timp de 10-15 minute. Serviți cu sosul preferat.

Chiftele De Cod

Mâncarea perfectă  pentru copii, gătit acasă. Cu toate acestea, este și o gustare preferată în barurile tapas spaniole. Experimentați cu adăugarea de condimente și veți putea găti astfel de chiftele pentru fiecare gust.

Ingrediente pentru felul de mâncare:

  • File de Cod 600 g
  • Cartofi 900 g
  • Ouă 1 buc.
  • Ceapa 1 buc.
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper măcinat
  • Ulei vegetal

Puneți fileul de cod într-o cratiță și turnați apă rece. Aduceți la fierbere și gătiți încă șapte minute. Apoi scurgeți apa și repetați din nou întregul proces.
Răciți peștele și dezasamblați-l în fibre.

Fierbeți cartofii într-o uniformă, decojiți-i și răciți-i timp de 1 oră la frigider. Se trece prin tocător fin și se adaugă în vasul de pește. De asemenea, tocați cimbru și ceapa mărunt, adăugați oul, sarea și piperul. Amestecă totul și formați bile mici cu mâinile.

Încălziți uleiul vegetală într-o tigaie, prăjiți chiftelele (aproximativ 6-8 minute). Când serviți, presărați cu suc de lămâie.

Cod la cuptor cu roșii

Un clasic al bucătăriei mediteraneene este codul copt la cuptor cu roșii și condimente. Chiar și un bucătar începător poate face față acestui fel de mâncare, este atât de simplu, dar în același timp extrem de gustos și sănătos.

Veți avea nevoie de:

  • File de Cod 600 g
  • Roșii Cherry 4 buc.
  • Lămâie
  • Ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper măcinat

Tăiați fileul de cod în bucăți. Aranjați în pungă de copt, adăugați pătrunjel tocat, roșii cherry tăiate în jumătate, sucul unui sfert de lămâie și o lingură de ulei de măsline. Adăugați sare și piper după gust.

Суп чаудер с треской

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Legați punga de copt și dați-l la cuptor pentru 15-20 de minute.Bucatele sunt gata!

Supă cu cod

O supă bogată, densă, delicioasă și aromată din bucătăria europeană, care te va încălzi în zilele reci, este ideală atunci când cineva are răceală în casă sau suferă de mahmureală dimineața.

Pentru rețeta pe care  urmează să o pregătiți:

  • File de Cod 350 g
  • Porumb dulce, proaspăt sau congelat
  • Cartofi 2 buc.
  • Becon 3 feluri
  • Lapte 450 ml
  • Bulion de pui 450 ml
  • Smîntînă 10% 60 ml
  • Făină de grâu 2 linguri. l.
  • Ceapa verde
  • Usturoi
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Tăiați becon – ul felii și prăjiți-o într-o tigaie cu fundul gros până când este crocantă. Întindeți pe prosoape de hârtie pe o farfurie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

În aceeași tigaie, prăjiți părțile albe tocate mărunt de ceapă verde și usturoiul tocat. Adăugați făină de grâu și amestecați bine. Adăugați cartofi tăiați cubulețe, lapte și bulion de pui, frunze de cimbru în tigaie. Adăugați sare și piper în întregul amestec și amestecați bine.

Aduceți supa la fiert, fierbeți la foc mediu timp de 10 minute, apoi adăugați fileul de cod, tăiat în bucăți mici, în cratiță. Adăugați boabe de porumb dulce proaspăt sau congelat și jumătate de becon prăjită. Gatiti totul impreuna inca 5 minute.

Adăugați 10% smântână, puțină ceapă verde tocată. Opriți supa după două minute, turnați pe farfurii și decorați cu ceapa verde rămasă și feliile de becon deasupra.
După cum puteți vedea, există foarte, foarte multe variante de cod de gătit. Un pește ideal, gustos, sănătos, bogat în proteine are tot dreptul să fie regina atât a mesei zilnice, cât și a celei festive.

Pentru a cumpăra fileuri de cod, trebuie doar să plasați o comandă pe site-ul nostru. Avem întotdeauna numai pește și fructe de mare de înaltă calitate de la furnizori dovediți de-a lungul anilor. Ne asigurăm că primiți produse de calitate și puteți realiza orice fantezie culinară.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *