Deserturi gustoase din făină de orez: 8 rețete simple

Deserturi gustoase din făină de orez: 8 rețete simple

Mâncarea sănătoasă presupune înlocuirea unor ingrediente obișnuite pentru noi. Astfel, în rețetele de copturi și deserturi tot mai des în loc de făina de grâu simple puteți întâlni făina de orez.

În afară de aceasta, făina de orez este un ingredient des întâlnit pentru bucătăria asiatică. Deoarece noi ne specializăm anume în ingredientele pentru această bucătărie, în catalogul nostru puteți cumpăra făină de orez calitativă Cock Brand.

Рисовая мука рецепты

Haideți să facem cunoștință mai îndeaproape cu acest ingredient și vom afla de ce dieteticienii și nutriționiștii recomandă pregătirea deserturilor acasă cu făină de ore.

Ce proprietăți beneficie are făina de orez?

Făina de orez este pregătită din orez râșnit și posedă un șir de beneficii și proprietăți benefice.

  • O alternativă fără gluten: făina de orez este o alternativă perfectă făinii de grâu pentru oamenii cu intoleranță la gluten sau celiachie. Glutenul este un carbohidrat care se conține în grâu, secară și orz și poate cauza probleme la persoanele cu sensibilitate la gluten. Făina de orez nu conține gluten, de aceea ea este inofensivă pentru oamenii cu astfel de diagnoze.
  • Carbohidrați ușor digerabili: produsul are un conținut înalt de proteine care sunt o sursă de bază de energie pentru organism. În făina de orez carbohidrații sunt prezenți în formă de carbohidrați complecși, care se asimilează încet și treptat de organism, asigurând o senzație îndelungată de saț și un nivel stabil de energie.
  • Este bogată în fibre. Făina de orez conține o cantitate semnificativă de fibre, care este necesară pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajuta la reglarea activității intestinului, previn constipațiile și contribuie la menținerea unui nivel normal de colesterol în sânge.
  • Sursă bogată de minerale: Făina de orez conține câteva minerale importante, inclusiv magneziu, fosfor, mangan și seleniu. Magneziu joacă un rol important în funcționarea mușchilor și a sistemului nervos, precum și la întărirea oaselor. Fosforul și manganul sunt necesare pentru formarea unor oase și dinți sănătoși. Seleniu este un antioxidant puternic, care ajută la protecția celulelor împotriva radicalelor liberi.

Făina de orez oferă o alternativă nu doar pentru oamenii cu intoleranță la gluten, dar și posedă proprietăți benefice care contribuie la menținerea unui mod sănătos de viață și unei alimentații sănătoase.

Făina de grâu în gastronomie

În pofida unui număr mare de proprietăți benefice, făina de orez nu poate să înlocuiască în totalmente făina de grâu în gastronomie. Ea nu îi poate conferi copturii o structură elastică, din ea nu se poate de pregătit aluat pe bază de drojdie, însă domeniul de utilizare al făinii de orez în gastronomie este totuși destul de larg.

Ingredientul nostru se va potrivi în mod ideal pentru stabilizarea brânzei în rețele cu brânză. Din făină de orez se prepară tăițeii de celofan, care sunt bază pentru sushi, brioșe, vafe, deserturi exotice. În afară de aceasta, ea este folosită în calitate de îngroșător pentru sosuri, iaurturi, înghețată, etc.

Vă propunem să pregătiți câteva deserturi ușoare și gustoase cu făină de orez, care vă vor uimi cu calitățile sale gustative și structura gingașă.

Rețeta nr. 1: prăjiturile japoneze mochi

Prăjiturile mochi sunt originare din Japonia. Este și-au dobândit o popularitate mare și au devenit unul dintre cele mai iubite deserturi exotice pentru amatorii de dulciuri din toată lumea. Poate vă veți uimi, însă această rețetă este destul de simplu de pregătit în condiții casnice.

Ingrediente:
Făină de orez – 160 g
Zahăr pudră – 40 g
Lapte – 90 ml
Apă – 90 ml
Lapte condensat – 1 lingură
Cremă de brânză – 3 linguri
Ulei vegetal – 20 ml
Căpșuni – 6 bucăți
Amidon – 1 linguriță
Colorant alimentar roșu
Sare

Într-un bol adânc de sticlă, amestecați apa, laptele, adăugați sare și zahăr, apoi amestecați cu atenție.

Японские пирожные моти рецепт

Treptat, adăugați făina de orez, amestecând în mod constant până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați câteva picături de colorant alimentar și ulei de floarea-soarelui, amestecați până când obțineți o culoare uniformă.

Acoperiți bine vasul cu folie alimentară și faceți câteva găuri în partea de sus cu un cuțit. Puneți aluatul în cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute la puterea maximă. Aluatul ar trebui să se îngroașe. Lăsați-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Pregătiți umplutura: amestecați crema de brânză cu laptele condensat. Puneți-o în frigider.

Ungeți-vă mâinile cu ulei vegetalși frământați aluatul. Formați din aluat un cârnăcior și tăiați-l în 8 bucăți, apoi dați-le o formă rotundă. Aluatul este foarte lipicios, deci vă recomandăm să lucrați cu mănuși.

Întindeți fiecare bucată într-o foaie, puneți puțină umplutură și o căpșună în centrul fiecăreia. Încleiați marginile, formând o bilă.

Presărați biluțele cu o amestec de zahăr pudră și amidon, apoi puneți-le în frigider pentru o oră și apoi serviți-le la masă.

Rețeta nr. 2: Brownie de ciocolată cu făină de orez

O rețetă ideală de brownie nemaipomenit pentru acei care suferă de intoleranță la gluten. Această rețetă poate fi inclusă în meniul restaurantelor în compartimentul felurilor de mâncare fără gluten. El practic nu se diferențiază cu nimic de rețeta clasică: făina de orez conferă o textură consistentă și puțin umedă, iar pireul de măr va îmbogăți acest desert cu un gust ușor de fructe.

Ingrediente:
Pireu de măr în borcănaș – 180 g
Ouă – 1 buc.
Lapte – 40 ml
Pudră de cacao – 50 g
Făină de orez – 100 g
Praf de copt – 5 g
Ciocolată neagră – 100 g

Amestecați piureul de mere cu oul într-un recipient adânc. Adăugați făina, praful de copt și cacao, apoi turnați laptele. Amestecați aluatul până când obțineți o consistență omogenă.

Transferați amestecul într-o formă de silicon sau tavă acoperită cu hârtie de copt. Alegeți o formă de calitate, altfel desertul se poate arde în cuptor.

Шоколадный брауни с рисовой мукой

Puneți tava cu brownie în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20 de minute. Verificați dacă este gata cu ajutorul unui bețișor de lemn.

Înainte de servire, turnați ciocolata topită peste brownie-ul răcit. Puteți decora desertul cu o crenguță de mentă și servi cu o biluță de înghețată.

Rețeta nr. 3: Brânzoaice cu făină de orez

Un desert aromat și gustos care se potrivește în mod ideal în calitate de mic dejun. Aceste brânzoaice trebuie prăjite pe ulei de cocos, ceea ce îi va conferi mâncării o notă ușoară de cocos.

Ingrediente:
Brânză de vaci de 5 % – 0,5 kg
Ouă – 1 buc.
Făină de orez – 50 g
Zahăr – 2 lingurițe
Ulei de cocos
Pomușoare

Amestecați brânza de vaci, oul și ¾ din cantitatea de făină, apoi adăugați zahărul și amestecați bine.

Formați brânzoaicele: rulați bile mici și presați ușor pe ambele părți. Tăvăliți brânzoaicele în făina de orez rămasă.

Сырники на рисовой муке рецепт

Prăjiți brânzoaicele într-o tigaie cu capac pe ulei de cocos, pe ambele părți, până devin aurii (câte 2-3 minute pe fiecare parte). Serviți brânzoaicele pregătite cu miere și pomușoare proaspete.

Rețeta nr. 4: Brioșe vaporoase thailandeze

Dacă nu ați mâncat încă nici o dată acest desert, acum este timpul să faceți acest lucru. Brioșele thailandeze gingașe, care se topesc în gură, vor fi pe placul atât a adulților, cât și a copiilor. Brioșele se prepară pe aburi, de aceea veți avea nevoie de un aparat de gătit cu aburi, precum și de forme de silicon.

Ingrediente:
Făină de orez – 100 g
Ouă – 1 buc.
Zahăr – 50-70 g
Lapte – 50 ml
Ulei vegetal– 2 lingurițe
Praf de copt – 4 g

Spargeți un ou într-un recipient adânc, adăugați zahărul și bateți cu un tel. Turnați laptele, uleiul de floarea-soarelui și continuați să amestecați.

Adăugați făina și amestecați până când obțineți o consistență uniformă. La dorință, puteți adăuga câteva picături de colorant alimentar pentru a obține brioșe colorate.

Turnați aluatul în formele de silicon până la ⅔ din volum, așezați-le deasupra aburului. Acoperiți cu un capac. După 10-12 minute, brioșele vor deveni pufoase și vor arăta ca niște norișori mici. Serviți-le răcite.

Rețeta nr. 5: Tartă aromată cu vișine

Mirosul și gustul verii toride: tarta aromată cu vișine, care poate fi preparată de orice gospodină la bucătăria sa. Ingredientele simple conferă o astfel de combinație magică, încât receptorii gustativi explodează în euforie.

Ingrediente:
Făină de orez – 300 g
Iaurt natural – 240 g
Zahăr pudră – 150 g
Praf de copt – 10 g
Ouă – 2 buc.
Ulei vegetal– 80 ml
Lămâie – 0,5 buc.
Vișină proaspătă sau înghețată
Sare – o boaghe
Vanilină – o boaghe

Împreunați iaurtul, zahărul pudră, vanilina și sarea într-un castron mare. Amestecați cu un mixer. Adăugați ouăle în aluat și continuați să amestecați.

Curățați lămâia și stoarceți sucul.

Ароматный вишневый пирог рецепт

Turnați uleiul de floarea-soarelui și zeamă de lămâie în aluat, amestecați toate ingredientele până la o consistență omogenă. Cerneți făina de orez și adăugați praful de copt în amestec, adăugați coaja de lămâie și amestecați din nou. Veți obține un aluat lichid omogen.

Ungeți forma cu ulei, turnați aluatul. Împărțiți deasupra vișinele fără sâmburi. Se coace 45-50 minute la 180°C.

La servire, puteți stropi cu zahăr pudră.

Rețeta nr. 6: Biscuiți din orez

Se pregătesc foarte rapid și simplu. Copii se pot îndulci cu acești biscuiți, iar aceștia vor fi sigur o alternativă mai sănătoasă turtelor dulci din supermarketuri.

Ingrediente:
Făină de orez – 75 g
Făină de porumb – 25 g
Zahăr – 50 g
Praf de copt – 1 pachețel
Unt – 50 g
Ouă – 1 buc.

Cerneți prin sită făina de orez și făina de porumb, apoi amestecați-le cu zahărul și praful de copt.

Adăugați untul moale la ingredientele uscate, oul de găină și amestecați până obțineți o consistență similară marțipanului.

Întindeți aluatul pe o suprafață încălzită, presărată cu făină de grâu. Cu ajutorul unor plunjeri, tăiați diferite forme, apoi ungeți-le cu un amestec de lapte și ou și coaceți-le timp de aproximativ 8 minute la temperatura de 180°C.

Rețeta nr. 7: Dango cu sos de vanilie

Un desert japonez foarte ușor, care în nici un mod nu vă afecta silueta. Preparați acest desert când veți avea oaspeți și la sigur îi veți putea uimi cu o alegere neașteptată a desertului.

Ingrediente:
Făină de orez – 4 linguri
Apă caldă – 7 linguri
Zahăr – 1,5 linguri
Lapte – 1 lingură
Vanilină

În făina de orez se toarnă treptat apa caldă și se frământă aluatul, asemănător ca consistență cu plastilina. Din aluatul pregătit formați bile de mărimea unei nuci mici.

Данго с ванильным соусом рецепт

Fierbeți apă într-o cratiță, adăugați zahăr. Coborâți dango-urile în apă clocotită, amestecându-le. Așteptați până când ele se vor ridica la suprafață și fierbeți încă 3 minute.

Bilele fierte trebuie înșirate pe lăncioare.

Pregătiți sosul: adăugați zahărul, laptele și vanilina. Încălziți amestecul la foc mic.

Sosul se toarnă peste dango și se servește. Puteți experimenta cu sosuri și servi dango cu gem, lapte condensat, topping etc.

Rețeta nr. 8: Clătite de orez

Este o alegere perfectă pentru micul dejun, precum și un desert universal care poate fi servit cu iaurt, gem, miere, ciocolată, pomușoare. Puteți servi clătitele separat, precum și puteți forma un tort, utilizând ingredientele de mai sus în calitate de umplutură.

Ingrediente:
Făină de orez – 120 g
Ouă de găină – 2 buc.
Smântână – 140 g
Miere – 2 lingurițe
Praf de copt – 2 lingurițe fără vârf
Dulceață

Amestecați ouăle cu smântâna și mierea. Adăugați făina și praful de copt. Amestecați bine până obțineți un aluat omogen.

Coaceți clătitele pe ambele părți (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte) pe o tigaie uscată cu acoperire antiaderentă sau pe o tigaie obișnuită, unsă cu ulei de floarea-soarelui.

Turnați gem pe clătitele încă fierbinți. Poftă bună!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *