Tipuri de cremă de brânză

Tipuri de cremă de brânză

Crema de brânză este, bineînțeles, unul dintre cel mai bogat în diversitate și gusturi produs lactat. El se servește ca o gustare independentă, este inclus în rețeta diferitor feluri de mâncare, se amestecă cu diferite produse și întotdeauna capătă gusturi și arome incredibile.

După modul de preparare, brânzeturile se împart în: tari, moi, cu saramură și topită. Astăzi vă vom spune despre cremele de brânză, tipurile lor și cum să le folosiți.

Clasificarea și caracteristica cremelor de brânză

Cremele de brânză sunt folosite într-o mare varietate de feluri de mâncare, de la supe până la torturi. Ele au o textură moale cremoasă și un gust delicat. Sunt făcute dintr-o cantitate mare de smântână, nu necesită maturare și metode suplimentare de procesare, conțin o mulțime de proteine ​​și aminoacizi.

Cele mai populare tipuri de brânze cremoase sunt:

  • Crema de brânză Philadephia;
  • Mascarpone;
  • Almette;
  • Mozzarella;
  • Ricotta;
  • Apérifrais.

Probabil ați gustat fiecare dintre aceste creme de brânză cel puțin o dată sau le-ați inclus în rația dvs. zilnică. De cele mai dese ori cremele de brânză se servesc ca gustare separată, se adăugă la feluri întâi, la copturi, sosuri, creme, salate.

Crema de brânză Philadephia

Ocupă locul de frunte printre toate cremele de brânză de pe planetă. Este o cremă gustoasă, delicată, moale, care poate fi preparată conform rețelei clasice, precum și cu adaosuri și diferite umpluturi.

Сыр Филадельфия

Crema de brânză se folosește pentru prepararea cheesecake, mousse, cremelor de patiserie, sushi și rulouri, canape și sandvișuri.

Mascarpone

Cea mai populară brânză de patiserie. Se pregătește din smântână grasă și are o textură foarte gingașă. Pentru procesul de maturizare în ea se adaugă oțet de vin sau acid de vin.

Сыр маскарпоне


Mascarpone reprezintă baza pentru unul dintre cel mai gustoase deserturi: tiramisu. De asemenea, din el se prepară cremele consistente pentru torturi și brioșe.

Almette

Este o brânză moale sub formă de cremă, care, în mod tradițional, se servește cu diferite adaosuri: cu verdeață, ciuperci, tomate, castraveți marinați, usturoi, etc.

Сыр Альметте


Se potrivește în mod ideal pentru pregătirea toasturilor, sandvișurilor, tartinelor și va deveni o alege minunată pentru un mic dejun echilibrat și gustos.

Mozzarella

Brânza mozzarella este preparată din lapte de bivoliță. Ea se vinde în formă de bile neuniforme: de la dimensiunea unei vișine până la bile mari, de mărimea unui ou de găină.

Сыр моцарелла

Ea se folosește pentru prepararea pizzei, sandvișurilor, gustării tradiționale caprese, salate, paste, lasagna.

Ricotta

Este o brânză delicată cu consistență brânzoasă și gust dulcișor. Se prepară din zerul rămas după prepararea mozzarellei.

Рикотта


Ricotta adesea se folosește în rețetele deserturilor. Cele mai populare gustoșenii cu această brânză moale sunt: cannoli, tartele în foi, torturile. Ea se adăugă în mâncărurile fierbinți, de exemplu, în lasagna și pizza.

Apérifrais

O brânză moale, brânzoasă, care se vinde în formă de bucăți rotunde sau ovale cu adăugarea condimentelor și a diferitor adaosuri: tomate uscate, oregano, busuioc, măsline, ierburi de Provence, etc.

Аперифрэ


De regulă, apérifrais se servește ca aperitiv. Se potrivește ideal cu vinul alb, roșu, vinul slab-alcoolic de fructe.

Componența chimică și proprietățile cremelor de brânză

Toate aceste brânze sunt suficient de nutritive și conțin un număr mare de vitamine (A, D, PP, C, B) și microelemente (calciu, fosfor, natriu, kaliu, magneziu, fier), care influențează pozitiv asupra imunității omului, asupra tractului gastrointestinal, sistemului cardiovascular, adaugă energie și putere.

Cremele de brânză conțin acizi grași saturați și nesaturați, fosfolipide, trigliceride, acizi organici (acid lactic, etc.), carbohidrați, aminoacizi (triptofan, glicină, metionină, lizină), proteine ​​din lapte.

Conținutul de proteine ​​al cremelor de brânză depinde de tipul de lapte folosit pentru prepararea acestora. Așadar, cremele de brânză din lapte de capră și de vacă conțin multă cazeină, brânza din laptele de bivoliță este bogată în albumină și globulină.

Prin urmare, compoziția chimică a cremelor de brânză este atât de diversă încât este implicată în aproape toate procesele vitale și metabolismul din organism: de la construirea cadrului proteic al organismului până la sinteza melatoninei.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *