Top–3 sosuri din bucătăria asiatică

Top–3 sosuri din bucătăria asiatică

Nu este un secret că, pentru  a obține  o adevărată capodoperă culinară, trebuie să alegeți sosul potrivit . Bucătăria asiatică este bogată și diversă în rețetele și gusturile sale datorită sosului unic.

Cu ajutorul sosului, puteți redescoperi potențialul ingredientelor, le puteți spori calitățile gustative, reda aromă și armonie.

Sosurile se bazează pe rețete clasice care au fost transmise cu atenție din generație în generație, uneori îmbunătățite și alteori rămase neschimbate de secole. În ciuda faptului că există un număr mare de sosuri diferite în bucătăria asiatică, am identificat 3  care sunt folosite cel mai des.

Sos de soia

Desigur,  dintre cele mai populare sosuri este  sosul de soie . Rețeta clasică pentru sosul de soia este destul de simplă și necesită doar 4 ingrediente: soia, grâu, apă și sare. Ingredientele sunt expuse fermentației naturale și, ca urmare, apare chiar gustul “umami”, care se caracterizează ca proteine moi, carne, cu un postgust lung.

Sosul de soia este folosit în cel mai divers mod. Se adaugă la:

  • orez,
  • sushi,
  • legume,
  • supe și ciorbe,
  • carne,
  • salate,
  • unele deserturi.

Sosul de soia mai ușor este folosit pentru marinate sau prăjire într-o tigaie wok. Sosul de soia întunecat este considerat un aditiv universal de aromă și este utilizat la prepararea unui număr imens de feluri de mâncare. Există, de asemenea, un sos de soia dulce, care este folosit pentru tempura, deserturi și ca ingrediente în obținerea altor sosuri.

Sos Sriracha

Acesta este sosul perfect pentru cei cărora le plac mâncărurile cu un gust mai picant și foarte picant. Rețeta sa se bazează pe ardei iute, usturoi, zahăr, sare și oțet. Se distinge de alte sosuri pe bază de ardei iute printr-un gust mai moale și mai dulce. Datorită acestui fapt, sosul sriracha a câștigat o astfel de popularitate în întreaga lume, deoarece este mai adaptat preferințelor gustative ale europenilor.

Соус Шрирача купить


Deși pentru cei cărora le plac senzațiile mai fierbinți, există posibilitatea de a cumpăra sos extra-picant sriracha și de a experimenta un astfel de condiment preferat pentru bucătăriile thailandeze sau vietnameze.

Pastă De Curry

Pasta de Curry este un condiment universal care este folosit  pentru gătitul unui fel de mâncare independent  și se adaugă și la carne, pește, feluri de mâncare, orez și legume.
În funcție de ingredientele care alcătuiesc pasta, aceasta poate fi roșie (ardei iute), galbenă (turmeric), verde (piper verde și coriandru).

Pasta de curry roșu se potrivește foarte bine cu carnea și supele picante, este folosită și ca marinată. Pentru pastele galbene, cartofii, puiul, fructele de mare vor fi produse îmbiate ideal, iar pasta de curry verde este cea mai universală și oferă tuturor felurilor de mâncare un gust ușor de prospețime și verdeață.

Dacă doriți să cunoașteți mai bine bucătăria asiatică, atunci vă recomandăm să începeți cu aceste 3 cele mai populare sosuri care vor oferi preparatelor gustul și aroma necesare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *