Cum să gătești tofu delicios
Tofu este un produs popular, cunoscut ca superfood și apreciat de vegani. Este un produs obținut prin presarea boabelor de soia. Este larg utilizat în bucătăria japoneză și devine tot mai popular în alte țări datorită proprietăților sale benefice.
Tofu, brânza de soia, are o consistență cremoasă și un gust ușor acru. Nu conține lactoză și este o alternativă excelentă la brânza obișnuită pentru vegani și persoanele cu intoleranță la lactoză confirmată.
Proprietăți benefice ale brânzei tofu
Tofu este bogat în proteine și conține o cantitate mare de calciu și fier, ceea ce îl face un aliment benefic pentru cei care are grijă de sănătatea sa. De asemenea, este un aliment cu conținut scăzut de calorii și poate ajuta la controlul greutății. 100 de grame de tofu conține doar 75 de calorii.
De asemenea, tofu conține vitaminele A și E, acid folic, fier, antioxidanți. Izoflavonele conținute în soia sunt extrem de benefice pentru sănătatea femeilor. Ele reduc riscul dezvoltării bolilor cardiace.
Tofu în gastronomie
Brânza tofu poate fi folosită în diferite preparate culinare, deoarece are un gust neutru și absoarbe aromele și gusturile altor ingrediente. Este excelent pentru prepararea hamburgerilor, pizzei, salatelor, omletelor și aperitivelor. De asemenea, poate fi folosit ca înlocuitor al brânzei cremoase în sosuri și dip-uri (sosuri pentru înmuiat).
Pentru a amplifica gustul brânzei tofu, puteți utiliza sosul de soia, oțetul de orez, iaurt ș.a. Produsul poate fi copt, prăjit în aluat, adăugat în supe.
Dacă nu ați încercat încă brânza tofu, încercați-l în viitorul apropiat. Poate fi o alternativă excelentă la brânza obișnuită și vă poate ajuta să adăugați în meniul dvs. preparate delicioase și sănătoase.
Rețeta nr. 1. Sos de soia în nori
Adepții bucătăriei vegane vor aprecia această rețetă, deoarece tofu cu nori vor avea un gust similar cu cel al peștelui de mare. Algele nori vor adăuga acel gust specific de mare, iar tofu va imita textura necesară pentru felul de mâncare.
Ingrediente:
- Tofu – 300 g
- Alge nori – 2,5 foi
- Sos de soia – 100 ml
- Făină – 2,5 linguri
- Amidon de porumb – 0,5 linguri
- Piper negru măcinat – 0,5 linguriță
- Turmeric – 1 boaghe
- Apă – 100 ml
- Orice condimente pentru pește
Pentru pregătirea acestui fel de mâncare, luați un tofu dens. Tăiați brânza în felii cu o grosime de 1-1,5 cm.
Într-un recipient mic pentru alimente, pregătiți marinata. Turnați sosul de soia, adăugați condimente pentru pește și usturoi granulat. Marinați tofu timp de 30 de minute.
Tăiați frunzele de nori în funcție de dimensiunea brânzei tofu și înfășurați fiecare felie în algele nori.
Uniți făina și amidonul pentru aluat pentru prăjit. Adăugați apă și amestecați până obțineți o consistență similară smântânii. Pentru a conferi o culoare plăcută, adăugați o boaghe de turmeric.
Înfundați fiecare bucată de tofu în aluatul pentru prăjit și prăjiți-le pe o tigaie încinsă la foc mediu, până când se formează o crustă crocantă.
Serviți cald și bucurați-vă de savoare!
Rețeta nr. 2. Tofu prăjit cu legume
Acest fel de mâncare va deveni o cină sau prânz ideal echilibrat, de aceea puteți fără sfială să o adăugați în meniul dvs.
Ingrediente:
- Tofu – 300 g
- Fasole verde – 200 g
- Ardei gras roșu – 1 buc.
- Usturoi – 2 căței
- Ulei de măsline – 3 linguri
- Ghimbir proaspăt – 1 lingură
- Sos de soia – 4 linguri
- Susan – 1 lingură
Tăiați tofu în cuburi și marinați-l în sos de soia timp de 30 de minute. Pregătiți legumele: tăiați ardeiul gras paie, fierbeți fasolea verde timp de 3 minute. Tăiați usturoiul și ghimbirul și căliți-i în ulei de măsline, apoi puneți-i deoparte. Vom folosi doar uleiul aromat.
Pe tigaia în care ați călit usturoiul și ghimbirul, adăugați tofu și prăjiți-l timp de 5 minute până capătă o crustă aurie. Puneți tofu într-un castron. Adăugați ardeiul gras și fasolea în tigaie. Turnați sosul de soia peste legume și tofu și gătiți încă timp de 5 minute. Amestecați toate ingredientele și presărați cu susan.
Rețeta nr. 3. Tăiței soba cu ciuperci și brânză tofu
Tăițeii de hrișcă soba se asortează perfect cu brânza tofu. Acesta este unul dintre cele mai bune variante gastronomice de vecinătate pentru produse.
Ingrediente:
- Tăiței soba – 400 g
- Tofu – 200 g
- Ciuperci (puteți folosi ciupercile champignon, shiitake) – 300 g
- Vin de orez sau Sherry – 125 g
- Sos de stridii – 60 g
- Ardei chili – 1 buc.
- Ceapă verde
- Ulei de măsline – 1 lingură
- Ghimbir
- Usturoi – 2 căței
Fierbeți apă într-un vas, adăugați sare și fierbeți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați usturoiul, ardeiul iute chili, ghimbirul tăiat mărunt. Căliți timp de aproximativ 30-40 de secunde. Adăugați ciupercile tăiate și gătiți timp de câteva minute.
Turnați vinul și sosul de stridii în tigaie. Gătiți timp de aproximativ 1 minut.
Puneți tăițeii soba într-o strecurătoare și lăsați apa să se scurgă. Adăugați ingredientele din tigaie peste tăiței și amestecați bine.
Încercați să pregătiți corect tofu și veți îndrăgi acest ingredient unic! Puteți cumpăra mereu tofu de pe pagina noastră web Dismarket și puteți comanda livrare în Chișinău.
Lasă un răspuns