Blog

Ce ai putea pregăti din lapte de cocos: Top 5 rețete

Bucătăria asiatică exotică uimește cu o multitudine de produse vegetale , Laptele de cocos încă din timpuri străvechi este unul dintre cele mai populare ingrediente culinare din Asia. Este adesea întîlnit în bucătăria din Thailanda, Filipine, Malaezia, India, Birmania și alte țări asiatice. Este greșit să credem că laptele de cocos este acel lichid ce se află în interiorul nucii tropicale de cocos și că dacă am sparge nuca am obține laptele, nu, acest lichid se numește; apă de cocos; iar...

Read more...

Fructe de mare proaspete sau congelate — de care să alegem?

Pare a fi logic să credem că fructele de mare sau peștele sunt mai bune în stare proaspătă decât congelate, dar de fapt nu este adevărat. Ținînd cont de faptul că o mare parte din produsele de mare sunt de import, ele ajung în punctele de comerț în stare congelată. Prin urmare se poate întimpla ca produsele întîlnite ca refrigerate să fi fost supuse deja congelării, iar furnizorii nu în toate cazurile sunt binedispuși a anunța asemenea lucru. Acest lucru...

Read more...

Sosul de soia Kikkoman este temelia bucătăriei orientale

Sosurile ocupă un loc de vîrf în cultura gastronomică mondială, ele dezvăluie gustul bucatelor sau să îl completeze cu finețe. În fiecare bucătărie a lumii, prin ingredientele sosului se reflectă tradițiile oamenilor și preferințele lor gastronomice. Obținerea unui sos este un proces creativ care nu necesită doar abilitățile și experiența bucătarilor, ci și intuiție gastronomică. Există un număr impunător de sosuri care sunt utilizate zilnic în pregătirea bucatelor din diverse bucătării ale lumii. Sosul de soia este considerat a fi adevărata...

Read more...