Blog

5 produse pentru grătar

Vara este momentul perfect pentru a vă bucura de mâncăruri delicioase pregătite la grătar. Dacă planificați o petrecere în aer liber sau pur și simplu doriți să vă bucurați de un barbecue alături de familie și prieteni, este important să alegeți produsele potrivite, care să fie ușoare, gustoase, suculente și care să ofere un adevărat extaz gastronomic atât vouă, cât și invitaților voștri. 1.Legumele proaspete Fără îndoială, legumele proaspete sunt favoritele printre toate opțiunile posibile de produse pentru grătarul de vară sau...

Read more...

Darurile mării: caracatița

Dintre toate moluștele, caracatițele sunt recunoscute ca una dintre cele mai uimitoare. Ele pot să sperie cu aspectul lor exterior, să impresioneze prin dimensiuni și numărul de mituri din jurul acestor creaturi neobișnuite, însă, în același timp, nu putem nega faptul că bucătarii-șefi din diferite colțuri ale lumii, care gătesc adevărate capodopere, au un mare interes față de caracatițe. Caracatița în gastronomie Caracatița este un ingredient interesant și gustos, care se folosește pe larg în gastronomia diferitor culturi. Acest moluște are o...

Read more...

7 rețete din bucătăria asiatică cu tăiței

Felurile de mâncare, care au drept ingredient principal tăițeii, sunt considerate cartea de vizită a bucătăriei asiatice. Datorită gusturilor sale diverse, utilității, caloricității și simplității pregătirii, tăițeii au cucerit inimile a milioane de gurmanzi din întreaga lume. Tăițeii sunt îmbinați cu ingrediente suplimentare: carne de pui, carne de porc, creveți și alte fructe de mare, legume, susan, diferite sosuri. Ei sunt serviți atât calzi, cât și reci, sunt adăugați în felul principal de mâncare, gustări, salate, etc. Înainte de a trece la...

Read more...

Tipuri de cremă de brânză

Crema de brânză este, bineînțeles, unul dintre cel mai bogat în diversitate și gusturi produs lactat. El se servește ca o gustare independentă, este inclus în rețeta diferitor feluri de mâncare, se amestecă cu diferite produse și întotdeauna capătă gusturi și arome incredibile. După modul de preparare, brânzeturile se împart în: tari, moi, cu saramură și topită. Astăzi vă vom spune despre cremele de brânză, tipurile lor și cum să le folosiți. Clasificarea și caracteristica cremelor de brânză Cremele de brânză sunt folosite...

Read more...

Cum să gătim somonul: idei și rețete

Somonul este unul dintre cele mai delicioase și hrănitoare pești care poate fi folosit în gastronomie. El este bogat în acizi grași omega-3, vitamine și minerale, dar este și foarte gustos și ușor de găsit în magazine și piețe. Acest pește este pregătit și de bucătarii-șefi, și de bucătarii începători, și de gospodine în bucătăriile de acasă. Gustul somonului este delicat, gingaș, autosuficient. Uneori este suficient doar să-l murați și deja puteți savura un pește delicios pe sandvișuri sau în salate....

Read more...

Peștele cambulă: inspirație culinară

În ceea ce privește gustul și folosul, peștele ocupă un loc de frunte între toate produsele alimentare. După compoziția sa, el practic nu cedează cărnii de pui, iar în ceea ce privește conținutul de minerale, vitamine și gradul de digestibilitate al proteinelor, chiar o depășește. Peștele conține mai mulți aminoacizi necesari decât carnea, laptele, ouăle și alte produse. În plus, orice pește conține substanțe minerale (fosfor, sodiu, potasiu, calciu), precum și oligoelemente importante (iod, cupru, cobalt, mangan, etc.). Prin urmare, peștele...

Read more...