Blog

Bucate cu Cod: rețete simple și neobișnuite

Codul fraged și suculent va decora orice masă. Acest pește popular nu poate fi doar prăjit într-o tigaie sau copt în cuptor, ci și multe alte rețete neobișnuite . Acest pește de mare este bogat în proteine și are carnea dietetică, se pregătește destul de repede și ușor. Codul are puține oase, iar fileul de pește este suficient de fraged pentru a satisface plăcerile celor mai fini gurmanzi. Mai mult, codul se dovedește a fi foarte gustos atât în rețetele obișnuite...

Read more...

Cuțit japonez Yanagiba: pentru ce se folosește

Unul dintre ingredientele principale ale bucătăriei japoneze este peștele. Trebuie să puteți manipula acest produs profesional: tăiați, feliați, serviți și pentru aceasta trebuie să aveți echipamente speciale de bucătărie, în special cuțite.Astăzi vă vom povesti despre cuțitul yanagiba, care este folosit pentru prepararea sushi, sashimi și pentru felierea sortimentelor de pește și a altor produse. Cuțitul Oh Yanagiba Din japoneză "yanagiba" se traduce ca "frunză de salcie", pentru că vizual arată într-adevăr ca această plantă. Acesta este un cuțit de bucătărie ascuțit...

Read more...

Cuțite și accesorii care cu siguranță sunt la îndemână în bucătărie

Orice bucătărie profesională ar trebui să fie echipată cu aparate bune, unelte și accesorii de înaltă calitate. Bucătarii le folosesc în fiecare zi, creând capodopere culinare, astfel încât orice instrument ar trebui să fie fiabil, convenabil și funcțional. Majoritatea dispozitivelor profesionale de bucătărie sunt potrivite și pentru gătitul acasă. După ce ați citit acest articol, veți afla despre setul de cuțite de bază care este potrivit atât pentru bucătari, cât și pentru gospodine și veți putea, de asemenea, să determinați ce...

Read more...

Sos Demiglas: clasicul bucătăriei europene

Legendarul sos demiglas a fost mult timp un clasic al bucătăriei europene. Acesta este unul dintre cele mai renumite și delicioase sosuri, alături de bechamel, velute și olandeză. Prepararea sosului demiglas este un proces lung. Deci, este nevoie de 24 până la 36 de ore pentru a- l pregăti. Vă puteți imagina cât de mult efort, timp și pricepere trebuie să investiți în a face singur acest sos delicios? Prin urmare, de cele mai multe ori este pregătit de bucătari iscusiți....

Read more...

Icam Imperia — ciocolatei

Nu există nimic mai delicios în lume decât ciocolata. Chiar și o bucată din această delicatesă aroamată provoacă eliberarea de endorfine și simțim fericirea și pacea absolută.Există un număr mare de fabrici de ciocolată în lume, dar doar câteva dintre ele au reușit să obțină un adevărat succes și popularitate în întreaga lume. Astfel, marca Icam Cioccolato este una dintre cele mai de succes din industria ciocolatei. ICAM este o dovadă directă a Excelenței italiene în arta producției de ciocolată din...

Read more...

Ciocolata caldă este băutura perfectă pentru iarnă

Este dificil să ne imaginăm o băutură mai potrivită pentru sezonul rece, care ar fi la fel de iubită atât de adulți, cât și de copii. Desigur, este ciocolată caldă. Când vorbim despre această băutură, ne imaginăm imediat o porție de plăcere și bună dispoziție totul  doar  într-o ceașcă. Poate fi băut ca o băutură simplă sau decorat cu marshmallows, presărat cu scorțișoară sau alte condimente. Ciocolata caldă, cu siguranță, va ridica starea de spirit, va satisface foamea si va satura...

Read more...