Tentaculele de caracatiță: rețete și idei interesante

Tentaculele de caracatiță: rețete și idei interesante

Iubitorii de fructe de mare știu cât de delicioase pot fi preparatele cu caracatiță. Deosebit de valoroase sunt tentaculele de caracatiță, pe care le puteți găti destul de ușor și servi la masă.

Fiecare tentacul conține o cantitate uimitoare de colagen, ceea ce îi conferă o textură moale și delicată la prelucrarea corespunzătoare. Vom oferi câteva sfaturi despre pregătirea tentaculelor de caracatiță, iar informații mai detaliate despre curățarea și gătirea caracatiței le puteți găsi în articolul nostru anterior de pe site.

Cum să pregătiți tentaculele de caracatiță pentru gătit

Primul pas în pregătirea tentaculelor de caracatiță este curățarea și pregătirea atentă. Curățați tentaculele de pelicula exterioară, clătindu-le sub apă curgătoare. Asigurați-vă că toate resturile de nisip sau murdărie sunt eliminate.

Как подготовить щупальца осьминога к готовке

Următorul pas este fierberea lor pentru scurt timp. Pregătiți o cratiță cu apă clocotită și scufundați tentaculele pentru câteva minute. Acest lucru le va face mai elastice și le va păstra suculența. După fierbere, puteți trece la coacere sau prăjire.

Cum să pregătiți tentaculele de caracatiță

Metoda simplă: coaceți tentaculele în cuptor cu puțin ulei de măsline, usturoi și verdeață proaspătă. Este suficient de le copt 10-15 minute la o temperatură de aproximativ 200 de grade.

Caracatița poate fi fiartă, prăjită pe tigaie, coaptă în rolă sau pe grătar. Rețetele pentru prepararea caracatiței sunt destul de simple, astfel încât fiecare poate face față pregătirii acestui produs rafinat.

Din tentaculele de caracatiță puteți pregăti salate, aperitive, paella și alte feluri de mâncare. În magazinul nostru au apărut tentacule de caracatiță atât congelate, cât și fierte, ceea ce înseamnă că ingredientul principal pentru felul dvs. de mâncare este deja pregătit.

Vă reamintim că după congelare, carnea de caracatiță devine mai moale, astfel acest mod de păstrare a acestui fruct de mare este complet justificat.

Rețete cu tentacule de caracatiță

Dacă pregătiți tentaculele de caracatiță ca un produs independent, atunci serviți-le cu felii de lămâie pentru apariția unui gust acrișor proaspăt, cu ardei chili tăiat pentru un pic de iuțeală și cu verdeață proaspătă pentru arome. Această delicatesă se potrivește perfect cu vin alb sau o bere ușoară.

Rețeta nr. 1. Paella cu tentacule de caracatiță prăjite

Acest fel de mâncare se încadrează în categoria delicateselor. Se primește extraordinar de delicios și vă deschide papilele gustative. În Spania, paella cu caracatiță este foarte populară printre turiști.

Паэлья  с жареными щупальцами осьминога

Ingrediente:
Tentacule de caracatiță – 300 g
Bulion de pui – 0,5 l
Orez – 200 g
Ceapă – 1 buc.
Ardei dulce – 1 buc.
Mazăre verde congelată – 100 g
Lămâie – 1 buc.
Ceapă verde – ½ legătură
Mandarină – 1 buc.
Ulei de măsline – 4 lingurițe
Șofran – ½ linguriță
Sare

Adăugați șofran în bulionul de pui și aduceți-o la fierbere.

Spălați tentaculele de caracatiță și așezați-le într-o tigaie încinsă cu 2 linguri de ulei de măsline. Prăjiți-le aproximativ 5-15 minute, în funcție de dimensiunea tentaculelor. După ce sunt gata, transferați-le într-un castron.

Tăiați ceapa în jumătăți de inele, iar ardeiul dulce în fâșii. Adăugați legumele în tigaia în care s-au prăjit tentaculele de caracatiță și prăjiți-le în 2 linguri de ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute.

Tăiați lămâia în felii. Stoarceți sucul din mandarină. Tăiați mărunt ceapa verde.

Într-o tigaie adâncă așezați orezul, turnați amestecul de bulion cu șofran și gătiți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Adăugați sare, amestecați. Adăugați mazărea verde congelată și gătiți încă 5 minute.

La final, așezați în tigaie tentaculele de caracatiță tăiate în felii, amestecați-le și acoperiți cu un capac, pentru a permite ca paella să se îmbibe cu arome.

Serviți mâncarea fierbinte!

Rețeta nr. 2. Salată cu caracatiță și ceapă roșie

O opțiune perfectă pentru iubitorii bucătăriei mediteraneene. Se gătește rapid și simplu, iar gustul este pur și simplu fantastic. Recomandăm această rețetă fiecărei persoane care achiziționează de la noi în magazin tentacule de caracatiță.

Салат с осьминогом и фиолетовым луком

Ingrediente:
Tentacule de caracatiță – 200-300 g
Ulei de măsline – 2 linguri
Lămâie – 1 buc.
Ceapă roșie – 1 buc.
Olive verzi fără sâmburi – 1 borcan
Capparis – 2 linguri
Usturoi – 1 cățel
Pătrunjel – ½ legătură
Sare, piper

Fierbeți tentaculele sau cumpărați tentacule de caracatiță deja fierte. Tăiați tentaculele în cuburi de aceeași mărime.

Pregătiți sosul: stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l cu ulei de măsline. Adăugați sare și piper. Folosiți o furculiță pentru a bate amestecul până când devine o emulsie.

Tăiați olivele în cercuri, mărunțiți capparis. Tăiați ceapa roșie în semicercuri, mărunțiți pătrunjelul și treceți usturoiul prin presa de usturoi.

Amestecați toate ingredientele și turnați sosul peste ele.

Rețeta nr. 3. Tentacule de caracatiță în stil asiatic

O gustare condimentată și originală, pe care o veți pregăti cu ușurință și o veți putea prezenta pe masa de sărbătoare.

Щупальца осьминога в азиатском стиле

Ingrediente:
500 g tentacule de caracatiță proaspete
2 linguri de sos de soia
2 linguri de miere
2 căței de usturoi
1 lingură de ghimbir proaspăt
Suc de ½ lime
1 lingură de ulei vegetal (pentru prăjit)
Verdeață proaspătă (coriandru sau pătrunjel)
Semințe de susan (pentru decor)

Dacă aveți tentacule proaspete de caracatiță, clătiți-le cu grijă sub jet de apă rece. La nevoie, îndepărtați pielea sau membrana de pe partea interioară a tentaculelor.

Pregătiți marinata: într-un castron, amestecați sosul de soia, mierea, usturoiul tocat, ghimbirul tocat și zeama de lime.

Puneți tentaculele de caracatiță în castronul cu marinată. Întoarceți-le pentru a se acoperi uniform cu sos. Lăsați-le timp de 30-60 de minute pentru a îmbiba aromele marinatei.

Încălziți tigaia la foc mediu. Adăugați ulei vegetal. Așezați tentaculele de caracatiță în tigaie și prăjiți-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și nu sunt prea prăjite.

Așezați tentaculele de caracatiță pregătite într-un vas. Presărați cu verdeață proaspătă (coriandru sau pătrunjel) și semințe de susan pentru decor. Serviți gustarea cu un sos pe bază de sos de soia și lime sau cu alt sos la alegere.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *