Ce ai putea pregăti din lapte de cocos: Top 5 rețete

Ce ai putea pregăti din lapte de cocos: Top 5 rețete

Bucătăria asiatică exotică uimește cu o multitudine de produse vegetale , Laptele de cocos încă din timpuri străvechi este unul dintre cele mai populare ingrediente culinare din Asia. Este adesea întîlnit în bucătăria din Thailanda, Filipine, Malaezia, India, Birmania și alte țări asiatice.

Este greșit să credem că laptele de cocos este acel lichid ce se află în interiorul nucii tropicale de cocos și că dacă am sparge nuca am obține laptele, nu, acest lichid se numește; apă de cocos; iar laptele se obține prin procesarea pulpei din nuca de cocos.

Кокосовое молоко

Pentru a obține laptele de cocos este nevoie să se aleagă nuci coapte și să fie decojite de coaja dură apoi de cea maronie. După care pulpa este zdrobită (mărunțită) în condiții de casă cu o răzătoare sau la unități speciale de producere.

Bucate cu lapte de cocos; ce gătim

Una dintre cele mai populare feluri de mâncare cunoscute în întreaga lume, unde unul dintre ingredientele de bază va fi laptele de cocos, este supa Thailandeză tom yam. În bucătăria asiatică, acest produs cuprinde un spectru mai larg , se utilizează pentru prepararea deserturilor, preparatelor din carne, supe și mâncăruri cu fructe de mare, băuturi și sosuri. Laptel de cocos se îmbină armonios cu curry, ghimbir și ardei iute, fructe de pădure și multe fructe tropicale.

TOP 5 rețete de lapte de nucă de cocos

  1. Supă Tom yum

Ingrediente:

500 ml bulion de pui
2 gambe de pui
100 g midii
200 g creveți
300 ml de lapte de cocos
1 ardei iute
2 catei de usturoi
1 buchet de coriandru
5-7 frunze de tei de kaffir (frunză de lămâie)

1 tulpină de lemongrass
100 g de ciuperci
2 lime
3 cm rădăcină de ghimbir
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură pastă de roșii

Pregătirea:

1. Fierbiți supa de pui.

2. Puneți 5-7 frunze de tei de kaffir într-un vas și rupeți-le. Adăugați, de asemenea, lemongrass feliat , usturoiul tăiat în bucăți mici, rădăcină de ghimbir rasă, ardei iute tăiat. Adăugați la amestec sucul unei lime și coaja acesteia, 1 lingură de pastă de roșii și puțină sare . Se mestecă toate ingredientele până se omogenizează pentru pasta tom yam.

3. Separați gambele de pui de piele și oase, și tăiațile în cuburi mici. Tăiați ciupercile în sferturi.

4. Turnați 2 linguri de ulei vegetal într-o cratiță cu fundul gros și prăjiți puiul și ciupercile pînă cînd se rumenesc . Adăugați 1 lingură de pastă tom yam și prăjiți toate ingredientele încă un minut.

5. Adăugați 200 g de creveți, bucățile de tulpini rămase de lemongrass, 100 g de midii. Dacă preferați mîncarea mai picantă puteți adăuga puțină pastă Tom yum. Se toarnă 500 ml de bulion de pui gata preparat. Adăugați sare după gust și fierbeți încă câteva minute.

6. La sfîrșit turnați laptele de cocos și aduceți supa pînă la fierbere.

Savurați cu plăcerecea mai delicioasă supă tom yam cu lapte de cocos!

2. Orez cu lapte de cocos

Ingrediente:

2 căni de orez de marcă “jasmin”
1 cană de lapte de cocos
1,5 căni de apă
1 linguriță sare

Рис на кокосовом молоке

Pregătirea:

1.Pregătiți orezul: clătiți-l bine sub apă rece. Puneți orezul într-o cratiță și turnați 1,5 căni de apă și 1 cană de lapte de cocos. Adăugați sare.

2.Aduceți orezul la fiert la foc mare, amestecând continu. Apoi faceți focul încet și fierbeți orezul încă 15 minute.

3.Opriți focul. Lăsați orezul sub capac timp de 10 minute și serviți această delicioasă garnitură Thailandeză – orez cu lapte de cocos.

3. Budincă caldă cu lapte de cocos

Ingrediente:

200 ml lapte de cocos
3 linguri amidon de porumb
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1/4 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță miere
1 linguriță rom malibu
zahăr după gust

Pregătirea:

1.Într-o cratiță, amestecați laptele de cocos, zahărul, amidonul și zahărul vanilat.

2.Se încălzește amestecul, amestecând continu, până se îngroașă.

3.Scoateți cratița de pe foc, adăugați miere, nucșoară și rom.

4.Serviți budinca, decorînd – o cu fructe de pădure și fulgi de nucă de cocos

4.Pui în lapte de nucă de cocos

Ingrediente:

500 g file de pui
300 ml lapte de cocos
1 ceapă
3 căței de usturoi
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 linguriță turmeric
2 linguri de ghimbir
2 linguri de suc de lămâie
sare dupa gust

Курица в кокосовом молоке

Pregătirea:

1.Fileul de pui se tăie în bucăți mici.

2.Pentru a pregăti marinada: se amestecă 2 linguri de ghimbir ras, 2 linguri de suc de lămâie, 2 căței de usturoi zdrobit, 1 lingură de ulei de floarea soarelui.

3.Se amestecă puiul cu marinada și se dă la frigider timp de 2 ore. Dacă timpul permite, puteți lăsa carnea în marinadă peste noapte.

4.Se mărunțește fin ceapa și usturoiul, se prăjește într-o tigaie pe o cantitate mică de ulei de floarea soarelui. Adăugați o linguriță de turmeric și amestecați.

5.Adăugați puiul din marinadă și prăjiți la foc mic timp de 5-7 minute.

6.Se toarnă laptele de nucă de cocos și se fierbe sub capac încă 10-15 minute. Adăugați sare și piper după gust.

Serviți puiul în lapte de cocos fierbinte și savurați gustul său picant!

5.Înghețată cu lapte de cocos

Ingrediente:

1 cutie de lapte de cocos
250 g mango congelat
250 g ananas congelat
1 lingură zahăr

Pregătirea:

1.Mărunțim toate ingredientele într-un blender.

2.Turnați înghețata în forme și trimiteți-o la frigider sau congelator pentru câteva ore.

Desertul fin, ușor de preparat și foarte gustos este gata.

Păstrarea laptelui de nucă de cocos

Pe site-ul nostru puteți cumpăra lapte de nucă de cocos chiar din Thailanda.

Se recomandă să păstrați ambalajul cu lapte de nucă de cocos la temperatura camerei. După deschiderea cutiei, păstrați-o în frigider timp de cel mult 3 zile. Dacă laptele este ambalat într-o cutie de tablă, este mai bine după deschidere să-l turnați într-un recipient de sticlă. Dacă observați că laptele s-a exfoliat ușor sau au apărut bulgări în el, aceasta nu este o problemă. Pachetul poate fi agitat astfel încât lichidul să fie amestecat și să se creeze consistența potrivită.

În caz că nu ați folosit laptele la o întrebuințare, puteți îngheța restul în forme pentru gheață și le puteți folosi mai târziu pentru a găti diverse feluri de mâncare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *