Uncategorized @ro

Sos Demiglas: clasicul bucătăriei europene

Legendarul sos demiglas a fost mult timp un clasic al bucătăriei europene. Acesta este unul dintre cele mai renumite și delicioase sosuri, alături de bechamel, velute și olandeză. Prepararea sosului demiglas este un proces lung. Deci, este nevoie de 24 până la 36 de ore pentru a- l pregăti. Vă puteți imagina cât de mult efort, timp și pricepere trebuie să investiți în a face singur acest sos delicios? Prin urmare, de cele mai multe ori este pregătit de bucătari iscusiți....

Read more...

Ciocolata caldă este băutura perfectă pentru iarnă

Este dificil să ne imaginăm o băutură mai potrivită pentru sezonul rece, care ar fi la fel de iubită atât de adulți, cât și de copii. Desigur, este ciocolată caldă. Când vorbim despre această băutură, ne imaginăm imediat o porție de plăcere și bună dispoziție totul  doar  într-o ceașcă. Poate fi băut ca o băutură simplă sau decorat cu marshmallows, presărat cu scorțișoară sau alte condimente. Ciocolata caldă, cu siguranță, va ridica starea de spirit, va satisface foamea si va satura...

Read more...

10 fapte despre bucătăria japoneză

Bucătăria japoneză a câștigat o popularitate uriașă în întreaga lume. Mâncăruri delicioase și sănătoase, o combinație interesantă de produse, minimalism în servire, tradiții vechi de secole și rețete testate de secole–toate acestea sunt caracteristici ale bucătăriei țării Soarelui . Dacă tot credeți că bucătăria japoneză este limitată la rulouri și sushi, atunci nu este așa. Europenii au preferat mult timp salatele japoneze, supele, preparatele din carne și chiar și deserturile. Pentru a cunoaște mai bine bucătăria japoneză, desigur, trebuie să o încercați,...

Read more...

Ce sunt wontons și cum să le gătești corect?

Bucătăria chineză este foarte diversă, colorată și bogată într-o abundență de arome, arome și ingrediente pentru diverse feluri de mâncare. Are propriile sale caracteristici și cele mai populare feluri de mâncare, care sunt cunoscute cu mult dincolo de regiunile teritoriale ale Chinei. Deci, în bucătăria chineză, feluri de mâncare precum rața Peking, supa de broască țestoasă, ou vechi, orez prăjit și tăiței, pui Gongbao, carne de porc în sos dulce și acru etc. sunt foarte populare. există, de asemenea, un alt...

Read more...

Ce fructe de mare să alegi pentru dieta ta

Fructele de mare sunt  în sine  un dar al naturii, o delicatese   sănătoasă care este consumată de oameni de pe toată planeta: din America până în Asia. Au o valoare nutritivă uriașă, deoarece au o compoziție bogată de vitamine și microelemente.Mâncărurile cu fructe de mare trebuie incluse în dietă de 2-3 ori pe săptămână. Abia atunci dieta ta va fi considerată completă și echilibrată. Fructele de mare includ nu numai pește și creveți, ci și midii, scoici, calmar, caracatiță, alge...

Read more...

Boabe Edamame: ce este și cum să le gătești corect

Boabele  Edamame sunt  foarte populare în cultura gastronomică asiatică. Sunt considerate una dintre cele mai bune surse de proteine și o gustare tradițională în bucătăria japoneză.Edamame este un bob de soia imatur, care se traduce din japoneză ca "fasole pe branț". Sunt foarte moi și verzi, spre deosebire de fasolea deja matură, care este folosită pentru producerea brânzei tofu și a laptelui de soia. Astăzi, aceste legume au fost perfect integrate în bucătăria europeană și au devenit disponibile în magazinele asiatice...

Read more...