Uncategorized @ro

Ce fructe de mare să alegi pentru dieta ta

Fructele de mare sunt  în sine  un dar al naturii, o delicatese   sănătoasă care este consumată de oameni de pe toată planeta: din America până în Asia. Au o valoare nutritivă uriașă, deoarece au o compoziție bogată de vitamine și microelemente.Mâncărurile cu fructe de mare trebuie incluse în dietă de 2-3 ori pe săptămână. Abia atunci dieta ta va fi considerată completă și echilibrată. Fructele de mare includ nu numai pește și creveți, ci și midii, scoici, calmar, caracatiță, alge...

Read more...

Boabe Edamame: ce este și cum să le gătești corect

Boabele  Edamame sunt  foarte populare în cultura gastronomică asiatică. Sunt considerate una dintre cele mai bune surse de proteine și o gustare tradițională în bucătăria japoneză.Edamame este un bob de soia imatur, care se traduce din japoneză ca "fasole pe branț". Sunt foarte moi și verzi, spre deosebire de fasolea deja matură, care este folosită pentru producerea brânzei tofu și a laptelui de soia. Astăzi, aceste legume au fost perfect integrate în bucătăria europeană și au devenit disponibile în magazinele asiatice...

Read more...

Top–3 sosuri din bucătăria asiatică

Nu este un secret că, pentru  a obține  o adevărată capodoperă culinară, trebuie să alegeți sosul potrivit . Bucătăria asiatică este bogată și diversă în rețetele și gusturile sale datorită sosului unic. Cu ajutorul sosului, puteți redescoperi potențialul ingredientelor, le puteți spori calitățile gustative, reda aromă și armonie. Sosurile se bazează pe rețete clasice care au fost transmise cu atenție din generație în generație, uneori îmbunătățite și alteori rămase neschimbate de secole. În ciuda faptului că există un număr mare de sosuri...

Read more...

Carne De Vită Marmorată: steak Tomahawk

Friptura (steak) Tomahawk este o bucată de carne mare și foarte suculentă pentru gurnamzii înrăiți. Își poartă numele datorită tăieturii exclusive Rib Eye de pe un os lung, care ar semănă cu mânerul unui topor de luptă Indian tomahawk. Se deosebește de celelalte prin osul puțin alungit și grosimea cărnii, care este de 2 – 3 ori mai groasă ca cea obișnuită. Pentru acest steak este aleasă carnea cu cel mai înnalt grad de marmură Tomahawk Marmura se determină după, aspectul...

Read more...